1. Privat
en kvinna skruvar i en lampa en kvinna skruvar i en glödlampa

Vill du bo mer energieffektivt?

Det finns många enkla saker du kan göra för att sänka din driftskostnad och samtidigt minska din klimatpåverkan.

Spara energi i hemmet

Råd och tips för hur du kan energieffektivisera ditt boende.

Energismarta tips

Låna grönt

Ska du installera solceller eller bergvärme? Kolla in Grönt energilån. 

Grönt energilån

Skaffa bolån hos oss

Självklart har vi Grönt bolån för dig som bor energieffektivt. Börja med att räkna. 

Bolånekalkyl

Spara till barn

Ge barnet en bra start på vuxenlivet genom att starta ett sparande. Även en mindre summa varje månad kan växa till ett rejält belopp. Ju tidigare du börjar spara desto bättre. 

Vi hjälper dig att komma igång.

Ikon Min ekonomi

Få koll på din ekonomi

Min ekonomi hjälper dig att få en samlad bild av dina utgifter, inkomster och sparande. Du hittar tjänsten som en egen ikon när du har loggat in i appen.

När du aktiverar tjänsten blir dina utgifter och inkomster automatiskt kategoriserade men du kan även skapa egna kategorier.

ikon bedrägerier tjuv

Säkerhet

Just nu ser vi ett ökat antal av bedrägerier där du som kund uppmanas att ladda ner ett program för skärmdelning. Läs mer om aktuella bedrägerier.


Award

Våra kunder gillar oss

Handelsbanken fortsätter vara den stora bank som totalt sett har nöjdast kunder, enligt SKI Bank 2021. Särskilt nöjda är våra kunder med de digitala tjänsterna, den personliga kontakten, vårt bemötande och vår kompetens. 

- Kunderna upplever att banken är enkel att ha att göra med och att man är intresserad och engagerad i deras affär. Det är nyckelfaktorer som Handelsbanken lyckas bra med, säger Johan Parmler, vd på Svenskt Kvalitetsindex (SKI) som genomför undersökningen.

Bli kund du med
Våra utmärkelserÖppnas i nytt fönster

man med mobil

Vanliga frågor just nu

Hur loggar jag in med BankID på kort?
Du behöver ett inloggningskort, en kortläsare och en sladd till kortläsare. Följ sedan instruktionen i denna länk: Installera BankID och drivrutin

Hur aktiverar jag appen?
Vill du kunna logga in med en personlig kod i appen behöver du först aktivera din app.
Aktivera mobilappen

Hur beställer jag Mobilt BankID? 
För att beställa ett Mobilt BankID måste du logga in i internetbanken med kortläsare och sladd. Logga in och beställ Mobilt BankIDÖppnas i nytt fönster 
Du kan även beställa nytt Mobilt BankID i appen. Du hittar funktionen under inställningar när du loggat in.

Vad andra letar efter

Här hittar du sidor som många av våra kunder besöker just nu.
Internetbanken
Fondkurser
Installera BankID
Valutakurser för företag
Bolåneräntor 


Ekonomi och skilsmässa

När semestern är över gör vardagen sig påmind. Generellt ökar antalet skilsmässor under hösten och de ekonomiska konsekvenserna kan vara svåra att förutse. I Ekonomihjälpen får du bland annat svar på följande frågor:

  • Hur mycket kostar en skilsmässa?
  • Vad händer med aktier och fonder man sparar till löpande?
  • Vilka konsekvenser kan barnsparande i eget namn få?

Med i programmet är även författaren och ekonomijournalisten Pia Sehm. Hon berättar om vikten av att prata om ekonomin i tid, trots att det kan kännas jobbigt i början av relationen. 

Man tittar ut genom fönstret

Bor du i Storbritannien och är kund hos oss i Sverige?

Är du privat- eller företagskund hos oss i Sverige men bor i Storbritannien? 31 december 2020 lämnade Storbritannien EU. Sedan dess kan Handelsbanken i Sverige inte längre erbjuda vissa nya produkter och tjänster till kunder i Storbritannien, ett undantag är företagskrediter.

Generellt gäller att Svenska Handelsbanken AB inte kan erbjuda tjänster inom området Spara och placera om du är bosatt i Storbritannien.

eu stjärnor i en ring med ett låst hänglås i mitten

Ett urval tjänster

Ditt boende

Att äga en bostad innebär att du ställs inför många beslut som påverkar din ekonomi. Med oss som bolånepartner får du tips och stöd från första tanke till livet som bostadsägare.

Din förmögenhet

Vi tar oss tid att hitta de lösningar som passar dig och din förmögenhet bäst. Få en personlig helhetslösning och kvalificerad rådgivning, kapitalförvaltning och service. 

Ditt företag

Genom att utgå från dina förutsättningar, utmaningar och möjligheter kan vi ge dig råd om ditt företag. Vi erbjuder allt från bastjänster till skräddarsydda lösningar. Allt utifrån ditt företags behov.