1. Företag
spring summer alley in the sun spring summer alley in the sun

Effektivisera med Affärstjänster

Affärstjänster är som en verktygslåda. Välj och prenumerera på de tjänster ditt företag behöver. Allt via en inloggning.
Par som sitter och planerar framför dator

Teckna digitala avtal med Affärstjänster

Visste du att det går att teckna avtal för bland annat Swish Handel och Swish Företag och i Affärstjänster? 

Du kan också ansöka om våra företagskort och många fler tjänster. Affärstjänster hittar du på startsidan när du loggar in i Internet Företag.

Logga in och tecknaÖppnas i nytt fönster
Läs om Affärstjänster

Krans med utmärkelse

Småföretagens favoritbank – tio år i rad

Nära kundrelationer ger nöjda kunder. Med högsta betyg för service och bemötande, har Finansbarometern utsett Handelsbanken till Sveriges småföretagsbank 2021. För tionde året i rad. Vi får även högst betyg för vår rådgivning och vårt produkt- och tjänsteutbud. 

- Handelsbanken får priset för att man har en modell som kunderna uppskattar. Man har en lokal förankring, ett personligt bemötande och ett decentraliserat sätt att jobba, säger Kristian Sundberg, vd på Eastbrook, som står bakom Finansbarometern.

Våra utmärkelserÖppnas i nytt fönster

Ikon fastighet med löv - hållbart

Vill du, precis som vi, bidra till ett hållbart samhälle? 

Företagare och bostadsrättsföreningar som planerar för investeringar som bidrar till ett mer hållbart samhälle kan få grön finansiering. 

Vi på Handelsbanken arbetar aktivt med hållbarhet och erbjuder våra företagskunder gröna lån samt rådgivning till de som vill ge ut gröna obligationer. 

Tidningsuppslag med en glödlampa

Så skyddar du ditt företag

Numera lever vi stora delar av vårt liv digitalt. Så även företagen. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad när det gäller säkerhet. 

Här hittar du information om vanliga bedrägerier som drabbar företag. Du hittar även tips på hur du skyddar din dator, vad du kan göra för att undvika att bli utsatt och vad du gör om du trots allt blir drabbad. 


Vill du bli företagskund hos oss?

Grattis till ett bra val, vi har sedan länge de nöjdaste kunderna bland de stora bankerna i Sverige. Något vi är mycket stolta över.

För oss är det viktigt att känna dem vi gör affärer med. Vårt mål är att du ska vara nöjd med oss. Därför är relationen med dig och ditt företag helt avgörande för vårt arbete. Och därför kan du alltid lita på att vi ger dig personliga råd om ditt företag i varje situation. 

Du börjar alltid med ett företagspaket. I Företagspaketet och Egen firma-paketet ingår de bastjänster som ger dig en enklare vardag.

Bli företagskund
Våra företagspaket

Vanligaste frågorna om företagstjänster

Hur kommer jag igång med Swish Handel?
Swish Handel är betalsättet för dig som arbetar i butik, e-handel eller med en app. Du som har Internet Företag kan teckna Swish Handel digitalt via Affärstjänster. Om du inte har Internet Företag kan du teckna avtalet på ditt bankkontor.

Hur gör jag en utlandsbetalning från mitt företag?
Det finns olika typer av utlandsbetalningar att välja bland beroende på vilka länder pengarna ska skickas mellan och vilken valuta som ska användas. Du kan också göra olika val beroende på hur snabbt betalningen ska nå mottagaren. När du bestämt detta skickar du uppdraget via internetbanken, en fil eller från ditt bankkontor.

Kan jag skaffa BankID till mitt företag?
BankID är en personlig e-legitimation som du även kan använda när du gör företagets bankärenden, med hjälp av en fullmakt. Du kan välja BankID både i form av kort och för mobilen. Om du redan har ett BankID är det endast en fullmakt som behövs. 

Upptäck fler smarta tjänster

Här får du värdefull hjälp som både spar tid och förenklar din vardag.

Digitala tjänster
Valutakurser
Företagskort 
Företagspaketet 
Egen firma
Fullmakter


Handelsbanken kontor

Ett urval produkter och tjänster

För företagets alla faser

Vill du utveckla ditt företag och ta det till nästa nivå? Är det snart dags att skifta ägare? Eller har du bestämt dig för att starta eget? Starta, driva, expandera eller sälja – vi hjälper dig med tips och råd genom företagets olika faser. 

Private Banking

En personlig helhetslösning och kvalificerad rådgivning, kapitalförvaltning och service. Hos oss får du tillgång till specialister inom en rad olika områden, som exempelvis överlåtelser och andra ägarfrågor. 

För stora behov

Vi erbjuder en brett utbud av produkter och tjänster som är anpassade för stora företag och finansiella institutioner. Allt från automatiserade betalningar och komplexa finansieringlösningar till all slags kapitalhantering.

Bor du i Storbritannien och är kund hos oss i Sverige?

Är du privat- eller företagskund hos oss i Sverige men bor i Storbritannien? 31 december 2020 lämnade Storbritannien EU. Sedan dess kan Handelsbanken i Sverige inte längre erbjuda vissa nya produkter och tjänster till kunder i Storbritannien, ett undantag är företagskrediter.

Generellt gäller att Svenska Handelsbanken AB inte kan erbjuda tjänster inom området Spara och placera om du är bosatt i Storbritannien.

eu stjärnor i en ring med ett låst hänglås i mitten