1. Privat
  2. /
  3. Spara
  4. /
  5. Sparformer

Sparformer

Hur ska jag spara på bästa sätt?

Vi erbjuder flera olika sätt att spara. Vilken sparform du ska välja beror på hur just ditt behov ser ut. Om du saknar sparande helt eller om du vet att du till exempel behöver pengarna till en kontantinsats kan ett sparande på sparkonto vara en bra start. När du sparar till barn kan ett Investeringssparkonto (ISK) eller Kapitalspar Barn passa bäst. Om du sparar till din pension kan du välja Kapitalspar Pension eller ISK vara ett bra val.

Sparkonton

Om du vet att du behöver sparpengarna vid en viss tidpunkt är ett kontosparande tryggt. Du riskerar inte att pengarna sjunker i värde. Våra konton omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Investeringssparkonto

Investeringssparkontot är avgiftsfritt. Du kan köpa och sälja utan att deklarera för varje enskild affär. Däremot betalar du en schablonskatt på ditt kapital.

Kapitalförsäkringar

Med en kapitalförsäkring kan du själv välja vem som ska få pengarna och hur de ska betalas ut. Du kan köpa och sälja utan att deklarera för varje enskild affär. Istället betalar du en schablonskatt på ditt kapital.