1. Privat
 2. /
 3. Spara
 4. /
 5. Sparformer
 6. /
 7. Sparkonton och räntor

Sparkonton och räntor

Spara tryggt på konto.
 • Ett tryggt sparande

  Att spara på konton är tryggt. Du riskerar inte att pengarna sjunker i värde. Våra konton omfattas av den statliga insättningsgarantin.
 • Fria uttag

  På ett vanligt Sparkonto bygger du upp en buffert som du enkelt kan ta ut när du behöver. Om du väljer att binda pengarna under en period kan du få möjlighet till lite högre ränta.
 • Du kan ha flera sparkonton

  Om du har flera olika saker du vill spara till kan du också ha olika sparkonton. Döp dina sparkonton till det du vill, så får du ordning och reda.
Bli kund

Sparkonto — vårt vanligaste konto för sparande

Pengar för oförutsedda utgifter är bra att ha om diskmaskinen, en tand eller bilen går sönder. Ett buffertsparande ger dig både frihet och trygghet.

Du kan ha flera olika sparkonton som du kan döpa efter vad du vill spara till, och du har fria uttag på kontot. Kanske ett konto för bufferten och ett för semestern?


pengapåse

Andra sparkonton

Placeringskonto Privat

På Placeringskonto Privat kan du spara 10 000 kronor eller mer till en fast ränta. Pengarna är bundna i tre månader till den ränta du fick när du öppnade kontot.

När tre månader har gått binds pengarna om automatiskt ifall du inte väljer något annat. Under den pågående tremånadersperioden går det inte sätta in mer pengar på kontot.

Framtidskonto

Med ett Framtidskonto får du rörlig ränta och du kan välja spartid mellan 1 och 10 år. Du får samma ränta oavsett val.

Kontot är låst för uttag under spartiden, men du kan sätta in pengar på kontot när du vill.

Sparande i fonder och aktier

Med ett sparande i fonder, aktier och andra värdepapper ökar du möjligheten till avkastning på ditt sparande.

Våra sparkonton och räntor

portfölj med procenttecken på

Vi har listat alla våra konton och deras beloppsgränser och räntor. Vilket konto passar dig?

Räntor för privatpersoner

Omfattas av insättningsgaranti

Kontot omfattas av insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Du har rätt till ersättning för din sammanlagda kontohållning med högst 950 000 kronor. 

Riksgälden kommer att göra ersättningen tillgänglig för dig inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. 

Utöver detta belopp kan du få ersättning med högst 5 miljoner kronor för insatta pengar som hänför sig till särskilt angivna händelser, till exempel försäljning av privatbostad, upphörande av anställning, arv eller försäkringsersättning.

För ytterligare information kontakta Riksgälden på telefonnummer: +46(0)8 613 45 00, riksgalden@riksgalden.se.

Insättningsgaranti