Ett barn bär på en jätteskörd av pumpor.

Sparkonto med ränta

Det är enkelt att spara pengar hos oss. Börja spara på ett sparkonto med ränta. 
  • Tryggt sparande med eller utan bindningstid
  • Möjlighet till högre ränta om du binder pengarna
  • Sparkonton omfattas av insättningsgarantin

När passar sparkonto?

Ett sparande med låg risk

Att spara på konton är tryggt eftersom du inte riskerar att pengarna sjunker i värde. Dessutom omfattas ditt kontosparande av den statliga insättningsgarantin. 

När du vill spara till en buffert som du enkelt kan ta ut när du behöver pengarna sparar du bäst på ett vanligt sparkonto. Om du kan avvara pengarna under en längre period kan du binda pengarna och få möjlighet till högre sparränta.

Vilket sparkonto passar dig?

Sparkonto

Ett tryggt sparande som till exempel passar för buffertspar. Kontot är utan bindningstid, har fria uttag och du får en högre ränta om du har 50 000 kronor eller mer på kontot.

Gemensamt sparkonto

Öppna ett gemensamt sparkonto och börja spara tillsammans mot gemensamma mål. Ni kan vara upp till fem personer som sparar på kontot och dessutom får ni ränta på pengarna. 

Placeringskonto privat

Här sparar du till en fast ränta när du sparar 10 000 kronor eller mer. Pengarna är bundna i tre månader till den ränta du fick när du öppnade kontot. 

watching the sunset from the rocks Handelsbanken.se

Framtidskonto 

Med Framtidskonto sparar du med samma rörliga ränta och du kan välja spartid mellan 1 och 10 år. Här kan du få så kallad ränta på ränta.

Bunden placering

Ett fasträntekonto där du sparar med fast ränta i upp till 5 år. Passar när du vill placera på längre sikt och behöver pengarna vid en viss tidpunkt, som till en kontantinsats.

Vilken sparränta får jag?

portfölj med procenttecken på

Vi har sparkonton med eller utan bindningstid. Om du binder pengarna får du möjlighet till bättre ränta. Jämför våra sparkonton med ränta och hitta det konto som passar dig bäst.

Så här öppnar du ett sparkonto

1. Logga in

Logga in med ditt BankID i internetbanken och gå till Konton och kort eller logga in i appen och välj Konton.

2. Välj sparkonto

Välj vilken typ av sparkonto du vill öppna. Välj sparkonton utan bindningstid eller fasträntekonton.

3. Klart! 

Du kan börja spara direkt. Välj att spara lite varje månad eller göra engångs­insättning.

Se vad ett månadssparande kan ge dig

 - Handelsbanken.se

Med vår sparkalkyl kan du räkna på hur ditt sparande kan växa över tid. Labba med belopp, hur länge du vill spara och förväntad årsutveckling. Du får förslag på vilka sparformer som kan passa dig.

Få hjälp att välja sparkonto

 - Handelsbanken.se

Tycker du att det är svårt att välja rätt sparkonto? Du som är kund i Handelsbanken kan boka in ett möte där vi gör en personlig behovsanalys och tillsammans går igenom din ekonomi och hittar de bästa sparlösningarna för dig.

Frågor och svar

Omfattas av insättningsgaranti

Kontot omfattas av insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Du har rätt till ersättning för din sammanlagda kontohållning med högst 1 050 000 kronor.

Riksgälden kommer att göra ersättningen tillgänglig för dig inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. 

Utöver detta belopp kan du få ersättning med högst 5 miljoner kronor för insatta pengar som hänför sig till särskilt angivna händelser, till exempel försäljning av privatbostad, upphörande av anställning, arv eller försäkringsersättning.

För ytterligare information kontakta Riksgälden på telefonnummer: +46(0)8 613 45 00, riksgalden@riksgalden.se.

Avgiftsinformation
Här hittar du information om avgifter på tjänster kopplade till betalkonton.

Avgiftsinformation och ordlista 

Läs också

Kvinna utomhus håller i sin telefon och ler

Hur mycket bör jag spara? 

Ta hjälp av några enkla tumregler för att planera och komma igång med ditt sparande.

Visa tipsen