1. Privat
  2. /
  3. Spara
Kvinna ler och lyssnar på middagssällskap. start

Spara

Vi hjälper dig att nå dina sparmål.

Det viktigaste sparandet är det som blir av

En god idé är att börja med att spara till en buffert så att du klarar av oförutsedda utgifter. Det är också viktigt att spara till pensionen. Ett eget sparande kan göra stor skillnad när det är dags att sluta arbeta. Du kan också spara till dina drömmar, kanske vill du resa eller spara till en båt. Eller spara till dina barn eller barnbarn? Ska du spara i fonder, aktier eller på sparkonto? Oavsett dina sparmål finns vi här för dig.

Logga in och börja månadssparaÖppnas i nytt fönster

Årets Fondbolag 2020

Fondbolaget har utnämnts till Årets Fondbolag 2020 av Privata Affärer, och får samtidigt utmärkelser i tre fondkategorier.


Vilka är dina sparmål?

en ruta med en bock i

Buffertsparande

Det är bra att spara till en buffert så att du klarar av oförutsedda utgifter. Du kanske måste reparera bilen eller om kylskåpet går sönder. Börja med en stående överföring till ett sparkonto. 

en ruta med en bock i

Spara till pensionen

Det är aldrig för sent att börja spara till pensionen. Att börja spara tidigt har stor betydelse för hur mycket du kan att få ut när du går i pension. När du sparar långsiktigt kan fonder vara ett alternativ. 

en ruta med en bock i

Spara till barn

Ju tidigare du startar ditt sparande till barn desto bättre. Välj om du vill spara på bankkonto eller om du vill spara i fonder. Då kan ett investeringssparkonto passa. Om du vill bestämma när barnet ska få kontroll över pengarna kan Kapitalspar Barn vara ett alternativ.

en ruta med en bock i

Spara till det du drömmer om

Det är också viktigt att kunna unna sig något ibland. Kanske en resa eller en ny bil. Eller vad drömmer du om? Ett investeringssparkonto kan vara ett bra sätt att spara långsiktigt. 

Tre olika sätt att spara

Spara i fonder

Ett fondsparande kan vara ett bra komplement till ett kontosparande eftersom det kan ge möjlighet till högre avkastning. Välj mellan att månadsspara och att investera ett engångsbelopp eller varför inte både och? 

Spara i aktier

Handla svenska och utländska aktier till fördelaktigt courtage i appen och i internetbanken. För att handla aktier behöver du ett investeringsparkonto eller en depå. Lär dig mer om aktier och handla aktier i Aktieskolan.

Spara på konto

Kontosparande passar när du vet att du behöver pengarna vid en bestämd tidpunkt, till exempel om du ska spara till en insats för en bostad. Ditt kontosparande omfattas dessutom av den statliga insättningsgarantin.

Boka Rådgivning

Ska du spara i fonder, aktier eller på konto? Vill du komma igång med ditt pensionssparande? Om du behöver hjälp med att komma igång med ditt sparande kan du boka ett rådgivningsmöte på ditt kontor eller digitalt.

en kvinna som står upp med en läsplatta i sin hand och ser glad ut

Gör det själv i mobilen

Om du enkelt vill komma igång att spara själv kan du använda Sparguiden i mobilen. I appen hittar du också Min ekonomi där du får en översyn över vad du lägger dina pengar på i vardagen. 

Hand som håller i mobil

Min ekonomi

Genom att aktivera tjänsten Min ekonomi i appen får du en bra överblick över dina inkomster och utgifter varje månad, inklusive sparande. Det är också en perfekt förberedelse inför ett rådgivningsmöte.

Sparguiden

Ett enkelt och snabbt verktyg där det i snitt tar tre minuter tills du startat ett fondsparande. 
  1. Börja med att välja spartid
  2. Välj risk tillsammans med en av fyra utvalda och hållbara fonder. 
  3. Välj hur mycket du vill spara. Var pengarna ska dras ifrån, samt vilket konto du vill spara på. Klart!
Tidningen Fokus Placeringar

Fokus Placeringar

För dig som vill vara aktiv i ditt sparande och få tips och inspiration.

Prenumerera på Fokus Placeringar