kvinna vid öppen spis Handelsbanken

Spara pengar för framtiden

Vad vill du spara till?

Oförutsedda utgifter 

Det är bra att spara till en buffert så att du klarar av oförutsedda utgifter. Du kanske måste reparera bilen? Tänk om kylskåpet eller diskmaskinen går sönder. Börja med en stående överföring till ett sparkonto. 

Till pensionen 

Det är aldrig för sent att börja spara till pensionen. Att börja spara tidigt har stor betydelse för hur mycket du kan att få ut när du går i pension. När du sparar långsiktigt kan fonder vara ett alternativ.

Till barnen

Ge dina barn en bra start på vuxenlivet. Ju tidigare du börjar desto bättre. Vilket sparalternativ du väljer beror på dina behov. 

Inte säker?

Du är inte ensam. Vi guidar dig genom skillnaderna mellan ISK, kapitalförsäkring och depå. Här kan du se vad varje sparform innebär.

Se vad ett månadssparande kan ge dig

 - Handelsbanken.se

Med vår sparkalkyl kan du räkna på hur ditt sparande kan växa över tid. Labba med belopp, hur länge du vill spara och förväntad årsutveckling. Du får förslag på vilka sparformer som kan passa dig.

Testa sparkalkylen

Spartips från experten

Handelsbanken.se

Tycker du att det är svårt att komma igång med sparandet? Ta hjälp av några tumregler för att hitta just din nivå. Alla är vi olika men våra generella tips kan vara en hjälp. Låt vår placeringsstrateg Mats Nyman inspirera dig till hur du kan tänka om ditt sparande.

Visa spartipsen

Smarta sparfunktioner i appen

 - Handelsbanken.se

Sparguiden

Ett enkelt och snabbt verktyg där det i snitt tar tre minuter för att starta ett fondsparande. 
  1. Börja med att välja spartid
  2. Välj risk tillsammans med en av fyra utvalda och hållbara fonder. 
  3. Välj hur mycket du vill spara. Var pengarna ska dras ifrån, samt vilket konto du vill spara på. Klart!

Min ekonomi

Genom att aktivera tjänsten Min ekonomi i appen får du en bra överblick över dina inkomster och utgifter varje månad, inklusive sparande. Det är också en perfekt förberedelse inför ett rådgivningsmöte.

Lär dig hur du kan spara i fonder

Tid: 2 min 47 sek

Kom-igång-tips för fondsparande

Att fondspara i ISK är en populär sparform. Att månadsspara i fonder är ett enkelt sätt att komma igång på börsen och spara till sånt du drömmer om. Om du är ny på börsen och i behov av kom-igång-tips. Kolla in fondskolan för sånt som kan vara bra att veta. 

Fonder för nybörjare

Sparande och risk

Investeringar innebär en risk. Med risk menas både möjlighet att dina sparpengar ökar i värde (avkastning) men också risken att förlora avkastningen eller i värsta fall en del av ditt sparande. Därför är det viktigt att välja en risknivå som känns rätt för dig.

Ikon med graf

Läs också

Kvinna som sitter utomhus och läser på sin dator.

Upptäck Fokus Placeringar

I vårt nyhetsbrev får du tips och inspiration för dina placeringar, varvat med artiklar och intervjuer. Perfekt för dig som vill vara en aktiv sparare. 

Prenumerera på Fokus Placeringar