Om HandelsbankenOm Handelsbanken

Om Handelsbanken

Handelsbanken idag

 - Handelsbanken.se

Handelsbanken grundades 1871 och vi har i dag ett rikstäckande kontorsnät på våra hemmamarknader Nederländerna, Norge, Storbritannien och Sverige. Vi är drygt 12 000 medarbetare, varav 40 procent är anställda utanför Sverige. Under 2022 var 43 procent av alla chefer kvinnor.  

Sedan början av 1970-talet är vår organisation starkt decentraliserad och verksamheten utgår alltid ifrån kundens behov. Detta innebär att alla affärsbeslut tas nära kunden.

Handelsbanken har nöjdare kunder än jämförbara banker och är en av de mest kostnadseffektiva börsnoterade bankerna i Europa.

Vad som gör oss unika

Handelsbanken

Rikstäckande kontorsnät

Alla affärsbeslut tas nära dig som kund, av dem som känner dig och din lokala marknad bäst. Vi finns tillgängliga där du vill mötas, i mobilen, på webben eller på något av våra kontor. Du kan också få personlig service dygnet runt via telefon. 
Handelsbanken.se

Nära relationer

Närheten till våra kunder är det som ger oss förmågan att ge verkligt kvalificerad och relevant rådgivning. Du som kund har alltid möjlighet att få träffa den som bestämmer -  inte ett ombud - det leder till bättre beslut och nöjdare kunder. 
- Handelsbanken.se

En stabil och hållbar bank

Idag är vi en av världens mest stabila banker med en stark lokal förankring. Genom att fokusera på låg risk och hög lönsamhet kommer vi finnas där för våra kunder även i framtiden. 

Vill du jobba hos oss?

Kollegor sitter i ett möte och pratar

Om du är intresserad av att börja jobba i Handelsbanken kan du läsa mer om våra värderingar och hur vi arbetar med jämställdhet och mångfald. Möt några av våra anställda och ta del av deras berättelser. Du kan också ta del av och söka lediga tjänster.

Nyheter, press och finansiell information

Nyhetsrum, press och media

Under press och media på koncernens webbplats hittar du presskontakter, pressmeddelanden, nyheter från banken, vår mediabank och annan pressrelaterad information. Du hittar också kontaktuppgifter till våra experter.

Finansiell information

Under investor relations på koncernens webbplats hittar du information om våra finansiella resultat, investerarträffar och bolagsstyrning. Du hittar också allt du behöver veta om Handelsbankens aktie.

Hur vi jobbar med hållbarhet

 - Handelsbanken.se

I Handelsbanken förstår vi att vi har en påverkan på vår omgivning, främst genom vår verksamhet. Att agera på ett långsiktigt och ansvarsfullt sätt har sedan länge varit en viktig del i vårt arbete.

Vi tar detta ansvar på största allvar. Vi vill att våra kunder ska känna sig stolta och trygga med oss.

Läs gärna mer om hur vi som bank agerar hållbart och ansvarsfullt för att ha en positiv påverkan på samhället i stort.

Kontakta oss

Kontaktvägar

Hitta ditt bankkontor, hur du kontaktar supporten via telefon eller chatt. Du kan också hitta information om hur du gör om du har ett klagomål.

Företagsinformation

  • Organisationsnummer: 502007-7862
  • SWIFT-/BIC-adress: HANDSESS
  • LEI-nummer (legal entity identifier): NHBDILHZTYCNBV5UYZ31
  • GIIN-nummer: TT0D1B.00000.LE.752 
Support  - Handelsbanken.se