- Handelsbanken.se

Följ med på en spännande resa mot framtidens bank

Var med och utveckla morgondagens banklösningar − tillsammans är vi fler än 2 000 personer som jobbar med tech, data och innovation. Vill du bli en av oss?

Tech och affär − nära tillsammans

Tillsammans utvecklar vi tjänster som används av miljoner människor dagligen och som stöttar samhällsutveckligen. Här är du med på en spännande resa. För dig personligen och för banken i stort. Förutom att vi är en av Sveriges största banker är vi också en av landets största arbetsgivare inom tech, data och innovation − med över 2 000 medarbetare som jobbar nära affären för att utveckla bankens system.

Vill du bli en av oss?

Tillsammans utvecklar vi samhällsviktiga funktioner inom bank och finans som används av miljoner människor dagligen. 

Hur arbetar vi?

- Handelsbanken.se

Tech

Vi utvecklar morgondagens banktjänster, bland annat genom ett insiktsdrivet arbete där vi ständigt testar nytt och itererar. Det vi gör, gör vi: bra, rätt, robust och tillgängligt.

APP_child and youth services  - Handelsbanken.se

Data

Vi tror på öppenhet − det ska vara lätt att läsa och använda vår data, på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Med vår långa historik och data skapar vi affärsvärde i en snabbrörlig värld.

Få koll på hur ditt företag mår- Handelsbanken.se

Innovation

Det viktigaste är att ge våra anställda tilltro och mandat − för att kunna arbeta hypotesdrivet och våga utmana. Genom löpande innovation skapar vi värde både för kunden och affären.

Följ med på en spännande resa

Att jobba hos oss med tech, data och innovation

Vi söker dig som vill jobba med tech, data och innovation på en av Sveriges största banker. Hos oss kan du jobba med allt från utveckling, innovation och design till underhåll och systemförvaltning. Vi erbjuder flexibilitet och mycket goda utvecklingsmöjligheter för dig som anställd.

Det mesta av vår IT-infrastruktur utvecklas och förvaltas inhouse. På så vis håller vi ihop hela kedjan från idé till utveckling och produktionssättning. Bland rollerna hittar du bland annat Javautvecklare, DevOps Engineer, Salesforce Tech Lead, Cloud Engineer och andra specialistroller.

Tillsammans utvecklar vi Handelsbanken − vill du bli en av oss?

Vi söker dig som:

  • vill vara med och utveckla framtidens bank
  • vill göra verklighet av idéer, tankar och visioner
  • tar egna initiativ och söker innovativa lösningar

Förmåner för dig som jobbar hos oss

Flexibilitet

Möjlighet att jobba hemifrån i samråd med chef och team.

Förmånlig ränta

Vi erbjuder alla anställda förmånlig ränta på bolån.

Generöst friskvårdsbidrag

4 800 kronor att använda per år för hälsa och friskvård.

Hållbart arbetsliv inom Handelsbanken

Gemenskap och arbetskultur

Gemenskap är en del av vår företagskultur. För dig som är intresserad av idrott eller kultur finns till exempel Handelsbankens egen idrotts- och fritidsförening och konstförening. Läs om våra värderingar, företagskultur och förmåner för dig som anställd.
- Handelsbanken.se
Handelsbanken.se

Student eller nyexaminerad?

Handelsbanken erbjuder ett antal program för dig som är student eller nyexaminerad. Programmen finns inom flera delar av vår verksamhet och vänder sig till studenter med olika utbildningsinriktningar, erfarenheter och bakgrund.

Jämställdhet, mångfald och inkludering

Vi strävar efter att spegla mångfalden i de samhällen där vi verkar samt att uppnå och bibehålla en jämn könsfördelning i alla delar av banken. Ett av initiativen för att inspirera kvinnor inom tech, data och innovation är partnerskapen med Women In Tech och DataTjej. Nätverken verkar för kunskapsspridning och inkludering inom området. 
- Handelsbanken.se

Gör som Karin och Caroline

Handelsbanken.se
Foto: Johan Marklund
Sök jobb hos en av Sveriges största arbetsgivare inom tech. Både Karin Lind och Caroline Gustavsson talar varmt om möjligheterna till kompetensutveckling och spännande uppdrag inom banken.

Handelsbanken toppar listan 

I tidningen Framtidens Karriär – It & Datas undersökning från november 2023 anses Handelsbanken vara den intressantaste arbetsgivaren bland it-akademiker intresserade av bank och försäkring.

Frågor och svar

Möt några av våra medarbetare

”Vi har ett klimat som uppmanar till initiativtagande”

Emily arbetar som ställföreträdande HR-chef för tech, data och innovation och berättar om sin utvecklingsresa och hur hon ser på bankens kultur. 

”I banken finns det enorm kompetens, stort engagemang och mycket vilja”

Hör Levent som jobbar som APO i ett team som förvaltar och utvecklar bankens mobilappar berätta bland annat om samarbete och hur han ser på ledarskap.

”Spännande att få vara med och utveckla Handelsbanken”

Det agila arbetssättet lyfter Linnea som en grogrund för innovation i banken. Linnea jobbar som Scrum master i ett av våra agila team. 

Kontakta oss

Pratbubblor

Har du frågor kring hur det är att jobba inom tech, data och innovation inom Handelsbanken? Mejla oss gärna.