Handelsbanken.seHandelsbanken.se

Jobba hos oss

Tillsammans är vi Handelsbanken

Handelsbanken.se

Hos oss får du ett stort eget ansvar och möjlighet att påverka din egen och bankens framtida utveckling. Våra olika perspektiv, insikter och innovativa idéer utgör en grund för hur vi tillsammans bygger vidare banken för framtiden. För oss är utveckling allt och när du utvecklas, utvecklas banken.

Genom stark lokal förankring, ett decentraliserat arbetssätt och ett långsiktigt perspektiv skapar vi hållbara relationer genom livets olika skeenden.

Vad är din passion?

I Handelsbanken finns det stora utvecklingsmöjligheter, här behöver du inte byta arbetsgivare för att få nya utmaningar och utvecklas. Vi vet att när du utvecklas så utvecklas också banken. Här är några exempel på områden:

Kundmötet och relationer

I Handelsbanken fokuserar allt kring kundmötet och vi möter kunden där kunden vill möta oss – på kontoret, digitalt eller per telefon. Oavsett vad man arbetar med inom Handelsbanken är det kunden och förutsättningarna för ett bra kundmöte som står i centrum. Här är du den viktigaste personen för våra kunder i deras kontakt med banken.

Exempel på tjänster är privatrådgivare, företagsrådgivare, förmögenhetsrådgivare, private banker eller bolånerådgivare.

Trygghet, regelverk och säkerhet

Handelsbanken är en viktig samhällsaktör som aktivt arbetar för att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Det finns också mängder med regelverk som tillkommit på senare år med syfte att skydda kunderna – det gillar vi eftersom vi alltid ser till kundens bästa. Bankernas trovärdighet bygger på ett förtroende. Det kan du bidra till inom en mängd olika roller som finns hos oss.

Exempel på roller är compliance officer, internrevisor, jurist, utredare sanktionsscreening eller modellutvecklare kvantitativ riskanalys.

Tech, data och innovation

Tillsammans utvecklar vi tjänster som används av miljoner människor dagligen och som stöttar samhällsutvecklingen. Visste du att förutom att Handelsbanken är en av Sveriges största banker är vi också en av landets största arbetsgivare inom tech, data och innovation − med över 2 000 medarbetare som jobbar nära affären för att utveckla bankens system. 

Bland rollerna hittar du bland annat Javautvecklare, DevOps Engineer, Salesforce Tech Lead, Cloud Engineer och andra specialistroller. 

Andra specialistområden

Oavsett vad man arbetar med inom Handelsbanken är det kunden och förutsättningarna för ett bra kundmöte som står i centrum. Vi är aldrig starkare än vår samlade kompetens och som specialist kan du till exempel jobba inom ekonomi, kommunikation, hållbarhet, juridik, HR eller som samordnare för affärsutveckling.

Exempel på fler roller och områden är kortlösningar, fondförvaltning, aktieförvaltning, som produktspecialist, controller, aktuarie, produktägare, jurist, HR Business Partner, kommunikatör och mycket mer.

Faser i karriären

- Handelsbanken.se

Student eller young professional?

Redan under din studietid kan du bli en del av oss. Du som studerar på högskola eller universitet kan till exempel skriva ditt examensarbete hos oss eller söka något av våra studentprogram. Det finns också möjlighet att jobba extra vid sidan av dina studier, både under terminerna och under längre perioder på sommaren. 

Jobba utanför Sverige

Våra hemmamarknader

Utanför Sverige finns vi även i Nederländerna, Storbritannien och Norge, våra hemmamarknader. Vi har också närvaro i Luxemburg och USA för att kunna stödja kunder från hemmamarknaderna. 

-  Handelsbaken.se

Följ med på en spännande resa

Vi har ett unikt sätt att bedriva bank som bygger på en stark tilltro och respekt för den enskilda människan. Våra värderingar och starka företagskultur har en avgörande betydelse för vår framgång och guidar oss om hur vi uppnår våra mål, samarbetar och stöttar varandra. 

Hos oss på Handelsbanken är alla viktiga. Vi kommer från olika platser med olika bakgrund, erfarenhet och utbildning. Tillsammans är vi Handelsbanken.

Vill du bli en av oss?

Här hittar du våra lediga jobb just nu.

Våra medarbetare berättar

“Jag kliver åt sidan och låter medarbetaren ta beslutet”

Gruppchefen Arpine berättar om vår affärsmodell och hur hon genom sitt ledarskap bygger medarbetare som tillsammans finns där våra kunder behöver oss.

”Det som gör mig stoltast är vår tilltro till individen”

Möt Petter som berättar hur han i sin roll som ställföreträdande kontorschef bidrar till bankens hållbarhetsmål, vår roll i samhället och vad han värdesätter i bankens kultur.

“Jag har alltid kunden i fokus”

Privatrådgivaren Susanne berättar om att nyfikenhet och energi gentemot kunden gör vår produkt skräddarsydd och om hur Handelsbanken som arbetsgivare bidrar till både personlig och professionell utveckling. 

a world globe with a leaf beside it

Varför Handelsbanken?

Decentraliserat arbetssätt 

Vi ger våra medarbetare ett stort eget ansvar och ett mandat att fatta egna beslut.

Höga hållbarhetsambitioner

Målen handlar om nettonoll utsläpp, ansvarsfull finansiering och att minska förmögenhetsgapet mellan män och kvinnor.  

Förmåner anpassade till livets skeenden

Vi värdesätter dig som medarbetare därför får du som anställd tillgång till en rad .

Handelsbanken tilldelas utmärkelsen Karriärföretag 2024

Karriär Företag 2024

Karriärföretag

Karriärföretagen är en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för unga talanger.

Motiveringen

"Handelsbanken är tydligt ett karriärföretag genom sin långa historia av att erbjuda medarbetare en stabil och utvecklande arbetsmiljö. Med sin decentraliserade struktur ger banken sina anställda möjlighet att ta ansvar, påverka och växa inom företaget, vilket främjar karriärutveckling och professionell tillväxt. Dessutom, med en kundcentrerad och etisk affärsfilosofi, ger Handelsbanken medarbetarna en möjlighet att bidra till samhället genom sitt arbete, vilket ytterligare stärker dess ställning som ett attraktivt karriärföretag."