Pride 2022 handelsbanken.se

Höj bolånet och låna på huset

Baka in renoveringen i ditt befintliga bolån

Att renovera, bygga ut eller på annat sätt fixa i ditt hus eller lägenhet kan vara ett sätt att höja värdet på din bostad. Fördelarna med att höja bolånet är att du samlar lånen som är kopplade till din bostad och ofta är räntan lägre på bolån än på till exempel privatlån.

Att höja bolånet passar bra när du ska:

  • Renovera badrum eller kök

  • Bygga altan, uterum eller pool

  • Bygga ut eller bygga om huset

  • Installera klimatsmart uppvärmning

Så ansöker du

Du som är kund hos oss kan ansöka om att höja ditt bolån. När vi fått din ansökan går vi igenom den, gör en kreditprövning och återkommer till dig med besked. Logga in och fyll i en ansökan.

Logga inÖppnas i nytt fönster

Ikon som föreställer en hand som håller i en hammare

Andra renoveringslån

Om du inte har utrymme eller inte vill höja bolånet och låna på huset finns det andra alternativ för att finansiera en renovering. 

Grönt energilån

Grönt energilån är för dig som vill göra ditt boende mer energieffektivt genom att installera solceller, berg-, jord- eller sjövärmepump.  

Privatlån

Privatlån är ett alternativ att undersöka om du inte har möjlighet att höja bolånet. En fördel med privatlån är att ingen säkerhet behövs. 

Byggnadskreditiv

När du ska låna till stora utbyggnader eller bygga nytt. Banken tar ut en avgift och ränta så länge byggprojektet pågår, sedan läggs lånet om till ett bolån.


Frågor och svar

flerfamiljeshus

Flytta bolånet till oss

Väljer du att flytta dina bolån till oss får du en pålitlig bolånepartner som ger dig stöd och råd genom hela livet.

Så flyttar du bolånet