Logga in - Olika alternativ

Logga in som det passar dig – med Mobilt BankID, kortläsare, BankID eller personlig kod.
mobil med BankId

Mobilt BankID

Identifiera dig enkelt

Med Mobilt BankID har du möjlighet att enkelt identifiera dig. Du kan göra dina vanligaste bankärenden och identifiera dig hos företag och myndigheter. Du identifierar dig med hjälp av din telefon och en kod på minst sex siffror. Koden väljer du i samband med att du aktiverar Mobilt BankID.

Mobilt BankID kan användas för att

  • Logga in till mobilappen och göra bankärenden.
  • Logga in till internetbanken och göra bankärenden.
  • Skicka och ta emot pengar med Swish.
  • Logga in till andra tjänster som stödjer Mobilt BankID. Till exempel Skatteverket, Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten.
Det är viktigt att skydda sitt BankID.  .

För att komma igång med Mobilt BankID behöver du ladda ner BankID-appen till din telefon eller surfplatta. För att beställa ett Mobilt BankID måste du logga in på Internetbanken med din kortläsare. Du behöver också ha ett svenskt pass eller svenskt nationellt id-kort.

inloggningsdosa

En kortläsare — två möjligheter

Använd din kortläsare med eller utan sladd

Med din kortläsare kan du logga in i internetbanken och utföra dina bankärenden. Du kan välja om du vill logga in med eller utan sladd. Med sladd så fungerar ditt inloggningskort som ett BankID. Utan sladd kan du logga in på din dator, din surfplatta eller din telefon. 

Med sladden i kortläsaren blir ditt inloggningskort ett BankID

Ett BankID finns lagrat på ditt inloggningskort och fungerar när du kopplar i sladden i datorn och i kortläsaren. Du kan då logga in på exempelvis Skatteverket, Försäkringskassan eller Pensionsmyndigheten. För att kortläsaren ska fungera med sladd måste du installera BankID-programmet och drivrutinen för kortläsaren på din dator.

QR-läsare

 nya kortläsare Handelsbanken

Används tillsammans med ditt inloggningskort och har en kamera som kan läsa av QR-koder. På så sätt slipper du ange kontrollkoder och scannar istället QR-koden direkt i internetbanken. 

Fungerar för inloggning och verifiering i Handelsbankens tjänster via dator, mobil eller surfplatta.

Talande kortläsare

Handelsbanken.se

Passar dig som är synskadad eller av annan anledning vill ha en kortläsare som talar med dig. Talande kortläsare ger samma möjligheter som en vanlig kortläsare och inloggningskort med eller utan sladd.

Kontakta ditt bankkontor för att beställa en talande kortläsare. Det går även att ringa till oss dygnet runt på 0771 - 778899.

Personlig kod

  • Logga in till mobilappen och gör bankärenden
  • Legitimera dig när du ringer för personlig service, dygnet runt på 0771 - 778899
  • Använda vår automatiska telefontjänst, Telesvar

Inloggningssättet passar dig som använder flera av våra tjänster för mobil och telefon. Koden är fyrsiffrig och du väljer den själv när du tecknar avtal om tjänsterna. Du kan byta koden direkt i internetbanken.