Familj i soffan mitt i vardagen

Spara i fonder

 • Låt pengarna växa över tid
 • Välj mellan hållbara fonder
 • Investera lite i taget eller allt på en gång

Om risk: Historisk utveckling är ingen garanti för framtiden. Fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar du satt in. En fond med risknivå 5-7 enligt fondens faktablad, kan variera kraftigt i värde till följd av fondens sammansättning och förvaltningsmetodik.

För nybörjare och alla andra

Spara på ditt sätt

Att spara i fonder är ett enkelt sätt att få pengar att växa. Det är dessutom en sparform som passar de flesta. Eftersom du själv väljer hur aktiv du vill vara. Ett månadssparande sköter sig själv och sprider risken – medan att aktivt placera kräver lite mer engagemang och kunskap.

Inte kund än?

Då finns det flera sätt att ändra på det. Och vi hjälper dig gärna. Som kund hos oss är det enkelt att börja fondspara eller teckna smarta tjänster som förenklar din ekonomi.

Bli kund

Handelsbanken Fonder

Söker du information om Handelsbanken Fonder och vår verksamhet? Under Om oss hittar du information om bland annat vårt hållbarhetsarbete.

Till Fondskolan

Det bästa fondsparandet är det som blir av

Kvinna framför dator i kök.

Ett fondsparande kan vara ett bra komplement till ett kontosparande eftersom det kan ge möjlighet till högre avkastning. Vårt mål är att skapa god avkastning på ditt sparande och samtidigt verka för en hållbar framtid. Därför erbjuder vi ett stort utbud av hållbara fonder. 

Välj mellan att månadsspara och att investera ett engångsbelopp eller en kombination av båda. Du kan spara direkt på ett fondkonto eller i ett investeringssparkonto (ISK). Om du sparar i ett ISK behöver du inte deklarera och skatta för dina affärer, istället betalar du en schablonskatt. 

Logga in och spara i fonderÖppnas i nytt fönster

Ta chansen att lära dig mer om fonder

Tid: 2 min 47 sek

Varför spara i fonder?

Är du intresserad av att spara i fonder men tycker att det är en riktig djungel? Vår expert Rebecca Jansson guidar dig till hur du kommer igång. Välkommen till fondskolan med Rebecca.

Fler avsnitt av fondskolan

Följ händelseutvecklingen på börsen

Ikon information

Här hittar du bland annat svar på flera frågor om hur ditt sparande påverkas av aktuella händelser. Du hittar även analyser och länkar till aktuella finansiella nyheter.

Mer om att spara i fonder

Fondkurser 

Här hittar du aktuella kurser, faktablad och hållbarhetsbetyg på alla våra fonder. Du hittar också avvikande handelsdagar och bryttider.  

Fondkurser

Avvikande handelsdagar och bryttider

Utdelningar 2023 (pdf) Öppnas i nytt fönster

Välj bland många olika typer av fonder 

Föredrar du en blandfond som sprider riskerna genom att investera i både aktier och räntor? Eller vill du ha en ren aktiefond? Vi har ett stort utbud av både indexfonder och aktivt förvaltade fonder med många olika placeringsinriktningar. 

Fondkategorier

Support - Handelsbanken.se

Boka rådgivning 

 • Träffas online eller fysiskt
 • Få personlig behovsanalys
 • Få hjälp att starta fondspar
kortförmåner - Handelsbanken.sekortförmåner _handelsbanken.se

Månadsspara i fonder

 • Spara varje månad
 • Investera långsiktigt
 • Sprid riskerna
- Handelsbanken.se

Samla dina fonder hos oss

 • Bättre koll

 • Smidig hantering

 • Ett årsbesked

Extra för dig som fondsparar

Tilläggstjänster

Upptäck allt vi erbjuder som underlättar för dig som sparar. Ta del av nyhetsbrev, sparguider och marknadsinformation med kurser i realtid.

För fondkunder

Portföljstrategi

Ta del av vår strategi för Multi Asset-portföljerna och hur våra förvaltare ser på marknaderna.
Ny portföljstrategi kommer varje månad.

Till portföljstrategin

Ekonominyheter

I nyhetskanalen EFN hittar du intressanta nyheter om allt som rör ekonomi och finans. Aktuella och allmänbildande inslag och program som passar alla.  

EFN Öppnas i nytt fönster

Hållbarhetsrelaterade upplysningar

EU-förordning 2019/2088 (Förordning om hållbarhetsrelaterade upplysningar inom den finansiella sektorn, SFDR) syftar till att stärka konsumentskyddet genom utökad hållbarhetsinformation. Det nya regelverket ställer ökade krav på oss som fondbolag kring transparent informationsgivning om vårt hållbarhetsarbete och ska på så sätt öka konsumenternas möjligheter att jämföra finansiella produkter och fatta välgrundade investeringsbeslut. Förordningen introducerar upplysningskrav på företags- och produktnivå i förhållande till integreringen av hållbarhetsrisker i investerings- och rådgivningsprocessen.

Hållbarhet i Handelsbanken Fonder
Fondlista HållbarhetÖppnas i nytt fönster

Vilken typ av fondsparare är du?

För dig som redan sparar i fonder

Här hittar du fondkurser och kan ta del av vårt breda fondutbud. Sortera på bland annat hållbarhet, avgifter och efter utveckling. 

Lär dig spara i fonder

Vad bör du tänka på innan du börjar spara i fonder? I Fondskolan får du kunskap och tips på hur du kommer igång.

Hållbarhet och fondutbud

Tallskog i dagsljus

Fondspara hållbart

Utgångspunkten i våra fonder är att vi tar hänsyn till miljö, sociala aspekter och bolagsstyrning i våra investeringsbeslut, i enlighet med vårt åtagande till FN:s principer för Ansvarsfulla investeringar (PRI). 100 % av vårt fondkapital utvärderat enligt PRI

Vi värnar särskilt om internationella normer och konventioner i linje med vårt åtagande till FN-initiativet Global Compact och dess fyra principiella områden: mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och antikorruption. 

Här kan du läsa mer om hållbarhet i våra fonder.

Hållbarhet i handelsbanken fonder
Vårt fondutbudÖppnas i nytt fönster

Informationsbroschyr, fondbestämmelser och faktablad finns under respektive fond i kurslistan. Fondlista
Sammanfattning av investerares rättigheter