vänner som äter middag tillsammans utomhus

Lönekonto med ränta − Allkonto

 hållbara fonder -  handelsbanken.se
  • Swisha, betala räkningar och handla med kort från ditt lönekonto.
  • Du kan ha flera konton efter behov och döpa dem till vad du vill. 
  • Kolla saldo, för över pengar eller skanna dina räkningar snabbt i appen.

    Allkontot ingår i vårt för privatkunder.

Nu får du ränta på lönekontot!

- Handelsbanken

Den 27 juni 2023 införde vi 0,25 procent ränta på ditt Allkonto och Allkonto Ung. Du får ränta på belopp upp till 100 000 kronor. För sparande erbjuder vi en rad konton med högre räntor, som passar bra för olika typer av tryggt sparande.

Så funkar Allkonto

Döp dina konton för ordning och reda

Du kan ha flera konton och ge dina konton olika namn för olika ändamål och på så sätt få bättre koll på din ekonomi. Du kan själv lätt öppna nya konton i internetbanken eller mobilappen.

Gemensamt konto

Det går bra att öppna ett konto tillsammans med någon annan. Ni kan vara upp till fem personer på samma konto. Om alla som ska dela kontot har Handelsbankens internetbank kan ni öppna det själva. Annars hjälper vi er gärna på ditt närmaste bankkontor.

Stående överföringar

Du kan lägga upp stående överföringar i internetbanken eller mobilappen. Alltså överföringar som till exempel görs en gång i månaden eller en gång i kvartalet. Överföringarna kan du ha till olika konton och på så sätt lägga undan lite pengar varje månad till bilen, semestern, dig själv eller någon annan.

Extra buffert på kontot

Du kan även välja att koppla en kredit till Allkontot. Krediten finns då som en buffert du kan utnyttja. Den ger dig helt enkelt lite extra att handla för de månader du behöver.

Betala från ditt lönekonto

Ett kort till ditt konto

När du kopplar ett bankkort till ditt konto dras pengarna direkt från kontot när du handlar i butik eller tar ut pengar. Det passar dig som vill ha kontroll och veta hur mycket du har kvar.

Betala dina räkningar

Sköt dina räkningar med hjälp av autogiro eller e-faktura. Du kan även använda mobilappen för att smidigt skanna in dina pappersräkningar eller lägga in dem i förväg i internetbanken.

Skicka pengar med Swish

Med Swish kan du skicka pengar till alla som är anslutna till Swish. Pengarna förs över till mottagarens bankkonto direkt oavsett bank eller tid på dygnet.

Få in pengarna på kontot

Få in lönen 

När du vill få in din lön till ett visst konto kan du fylla i en löneblankett och skicka till din arbetsgivare.

Annan löneutbetalande bank
Lön från vissa kommuner, landsting och företag betalas ut via Swedbank eller Nordea.

Om lönen betalas ut via Swedbank behöver du logga in i deras kontoregister för att flytta lönen till Handelsbanken.

Swedbanks kontoregister Öppnas i nytt fönster

Om lönen betalas ut via Nordea behöver du logga in med BankID hos Nordea eller hämta en blankett på deras hemsida.

Nordea  Öppnas i nytt fönster

Få in studiemedel

Studiemedel från CSN betalas ut via Swedbank. Du kan själv flytta utbetalningen till Handelsbanken genom att logga in på Swedbanks kontoregister.

Få in skatteåterbäringen

Du kan logga in på Skatteverket med BankID och ändra konto för din skatteåterbäring.

Skatteverket Öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Du kan också kontakta ditt närmaste bankkontor eller ringa oss på 0771-77 88 99, så hjälper vi dig.

Kontoutdrag, årsbesked och kontobevis

Kontoutdrag

I internetbanken kan du se och skriva ut transaktioner för 24 månader. Har du inte tillgång till internetbanken eller önskar kontoutdrag för en längre period är du välkommen att kontakta ditt bankkontor eller 0771 -77 88 99 för personlig service dygnet runt.

Årsbesked

Ditt årsbesked finns tillgängligt i din internetbank och i appen under meddelanden. Årsbeskedet skickas ut under januari månad för föregående år. I årsbeskedet framgår saldo och ränta på dina konton.

Kontobevis

Om du behöver ett kontobevis som intygar att du är innehavare av ett visst konto är du välkommen att kontakta ditt bankkontor eller ringa 0771 -77 88 99 för personlig service dygnet runt.

Konto för unga

För barn och ungdomar finns Allkonto Ung. Där kan de sätta in och ta ut pengar på egen hand, efter medgivande från föräldrarna. 

Det finns även möjlighet att koppla ett kort till kontot och hålla koll på saldot i mobilappen.

girls walking and watching mobile - Handelsbaken.se

Omfattas av insättningsgaranti

Kontot omfattas av insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Du har rätt till ersättning för din sammanlagda kontohållning med högst 1 050 000 kronor.

Riksgälden kommer att göra ersättningen tillgänglig för dig inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. 

Utöver detta belopp kan du få ersättning med högst 5 miljoner kronor för insatta pengar som hänför sig till särskilt angivna händelser, till exempel försäljning av privatbostad, upphörande av anställning, arv eller försäkringsersättning.

För ytterligare information kontakta Riksgälden på telefonnummer: +46(0)8 613 45 00, riksgalden@riksgalden.se.

Avgiftsinformation
Här hittar du information om avgifter på tjänster kopplade till betalkonton.

Avgiftsinformation och ordlista