Handelsbanken.seHandelsbanken.se

Skog och lantbruk

Välkommen till skog och lantbruk

Äger du skog, har en gård eller driver ett lantbruk? Här hoppas vi kunna bidra med vår långa erfarenhet samt vara ett stöd gällande finansiering, rådgivning och smarta banktjänster. På så vis får du mer tid över att ägna dig åt det du brinner för.

Webbinarium – Studio Skog och lantbruk 26 mars

Ur innehållet

 • Fastighetsmarknaden tinar upp
 • Utsikter och insikter odlingsåret 2024
 • Naturbeteskött bra för miljö och lönsamhet
 • Hett med grot
Längd: 57:22

Nyhetsbrev

Handelsbanken

Inspirerande läsning för skogsägare och lantbrukare

I vårt nyhetsbrev, som är ett komplement till tidningen Tillväxt, blandar vi nyheter från banken med vad som är aktuellt på marknaden. Här hittar du tips, marknadsanalyser och information om aktuella produkter och tjänster.
Läs senaste numret av nyhetsbrevet (mars 2024) Öppnas i nytt fönster

Nytt nummer ute nu

Plånboksfrågor för skogsägare och lantbrukare

Tillväxt är vår kundtidning som tar upp plånboksfrågor för dig som är skogsägare och lantbrukare. Här hittar du intervjuer, marknadsinformation, gårdsreportage och andra inspirerande artiklar.

Ur senaste Tillväxt

 • Expertpanelen: Kan skogen bli en pensionsfälla?
 • Profilen: Tina Thörner - Städar i skogen året runt
 • NY SERIE: Gårdens värden - Del 1 Utveckling.

Läs senaste numret av Tillväxt Öppnas i nytt fönster

Skogsrapporten – Vår syn på skogsindustrin december 2023

Skogsrapport omslagsbild

Kort om innehållet

 • Nya EU-krav på skogsbruk kan minska tillgången på råvara
 • Återhämtning i sikte för skogsindustrin
 • Stark exportmarknad för skogsråvaran gynnar skogsägaren
 • Framtida intäktsmöjligheter för skogsägaren
Publicerad 6 december

Utveckla verksamhet eller lämna över?

Man planterar träd i skogen

Utveckla

Det är ofta klokt att förverkliga sina bästa idéer. För dig som valt att utveckla din verksamhet inom skog och lantbruk kan vi erbjuda trygga alternativ inom finansiering. 
female farmer - Handelsbanken.se

Ägarskifte

Är du i färd med att låta nästa generation ta över för att driva en verksamhet inom skog och lantbruk? Ta hjälp av våra kunniga experter för kvalificerad rådgivning inom ditt område.

Ränta på våra skogskonton

 - Handelsbanken.se

Har du nyligen sålt eller funderar du på att sälja skog eller skogsprodukter? Vi har konton speciellt anpassade för dig med inkomster från skogen.

Aktuell ränta på våra skogskonton är 3,45 %.

Prata gärna med oss om du har frågor kring våra skogskonton.

Olika ägarformer

lantbruk

Äga tillsammans

För att lyckas och få till ett bra upplägg kring gemensamt ägande kan det vara klokt att ta hjälp av experter. Vi erbjuder en bredd inom allt från avtal och värdering till rådgivning.

Äga på distans

Det är inte ovanligt att äga skog och lantbruk på distans. Tack vare vårt rikstäckande kontorsnätverk har vi fina kontakter och kan hitta samarbetspartners över hela landet.

Mer om skog och lantbruk

Ny rapport 

Läs vår senaste skogsrapport publicerad den 6 december. I den senaste rapporten tar vi upp nya EU-krav på skogsbruk som kan minska tillgången på råvara. Du kan också läsa om att en stark exportmarknad för skogsråvaran gynnar skogsägare.

Tidning och nyhetsbrev

Vill du få de viktigaste nyheterna inom området skog och lantbruk? Då vill vi tipsa om vår kundtidning Tillväxt. Här hittar du intervjuer och marknadsinformation. Vill du dessutom prenumerera på vårt nyhetsbrev blandar vi nyheter från banken med vad som är aktuellt på marknaden. 

Linkedin

Följ oss gärna på Linkedin för de senaste nyheterna om skog och lantbruk i våra sociala medier. Det här kontot fokuserar uteslutande på det som är intressant för dig inom skog och lantbruk.

Bli kund hos oss

Att driva skog och lantbruk handlar i allt väsentligt om långsiktighet. Kanske är det därför vi passar så bra ihop? Skogsägare, lantbrukare och Handelsbanken. 

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för verksamheten. För investeringar och avkastning, kreativa möjligheter och nya intäkter.

Vill du ha rådgivning inför ett generationsskifte eller ett köp av en skogs- och lantbruksfastighet? Eller vill du veta mer om våra produkter och tjänster för skogsägare och lantbrukare? Kontakta oss för rådgivning och hjälp.
en man som står i skogen en vinterdag

Vanliga frågor om skog och lantbruk