1. Skog och lantbruk
skogsglänta i sol

Banken för dig med skog och lantbruk

Att driva skog och lantbruk handlar om långsiktighet. Vårt mål är att förenkla dina bankaffärer och att finnas som stöd i dina affärsbeslut. År efter år.

Få tips och inspiration

Följ oss på LinkedIn

Äger du skog eller driver lantbruk och vill hålla dig uppdaterad och få mer inspiration? Följ oss gärna på LinkedIn och ta del av nyheter, marknadsinformation, intervjuer, tips och artiklar.

LinkedInÖppnas i nytt fönster

Bild på tidningen tillväxt

Nyhetsbrev och magasin

Som skogs- och lantbrukskund hos oss kan du utan avgift prenumerera på vår kundtidning Tillväxt. Här hittar du intervjuer, marknadsinformation, gårdsreportage och andra inspirerande artiklar. I vårt nyhetsbrev får du nyheter från banken och om marknaden.

Ur senaste Tillväxt  

  • Profilen: Orienteraren Tove Alexandersson – ”I skogen känner jag mig trygg!”
  • Ny serie Entreprenörskap : Del 1 – Innovationer
  • Heta Stolen: Marie Gidlund, verksamhetsledare för Sweden Food Arena
  • Krönika: Ulrik Wedelin, chef Handelsbanken Skog och lantbruk
  • Marknad: Skogsköp för juridisk person
  • Utblick: Mocambique – Landgrabbing slår ut samhällen
  • Gårdsreportaget: Fiskproduktion är det nya på Maltesholm

Från EFN Ekonomikanalen

Tips till nyblivna lantbrukare

Det har gått 30 år sedan spannmålsbonden Björn Wallin i Vattholma tog över Hånsta gård efter sin far. Nu delar han med sig av sina bästa tips till lantbrukare som är i början av sin karriär.

Vindkraften mer hållbar 

Företaget Modvion vill göra vindkraften mer hållbar genom att bygga tornen till vindkraftverken i trä.
Otto Lundman, vd på Modvion, berättar att satsningen genomförs tillsammans med Chalmers och Svenskt vindkraftstekniskt centrum.

Halländsk storsatsning i sinande mjölkbransch

Svensk mjölkproduktion minskar år efter år och konkurrensen på den globala marknaden är stenhård. Men det stoppar inte mjölkföretaget Olof Lars Gård utanför Tvååker i Halland från att satsa rejält och ta kampen.


Aktuell information om pandemin

kvinna pratar i mobiltelefon
Frågorna är många i dessa pandemitider. Vi har samlat information som gäller coronaviruset på ett ställe. Här får du koll på hur coronaviruset påverkar ditt företags ekonomi och vår verksamhet. Du hittar även viktig information som rör dig som kund i Handelsbanken.
Aktuell information om corona

Kontakta oss

Granar

Våra lokala bankkontor har lång erfarenhet av att hjälpa skogsägare och lantbrukare med ekonomin och andra frågor som rör verksamheten. I banken finns även en hel organisation specialiserade på skog och lantbruk. Du når oss via ditt lokala bankkontor eller så använder du kontaktformuläret. Du kan också kontakta personlig service dygnet runt på telefon 0771 - 77 88 99.

Hitta bankkontor

Bli kund hos oss

Att driva skog och lantbruk handlar i allt väsentligt om långsiktighet. Kanske är det därför vi passar så bra ihop? Skogsägare, lantbrukare och Handelsbanken. 

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för verksamheten. För investeringar och avkastning, kreativa möjligheter och nya intäkter.