En traktor på en höståker - Handelsbaken.se

Skog och lantbruk

Välkommen till skog och lantbruk

Äger du skog, har en gård eller driver ett lantbruk? Här hoppas vi kunna bidra med vår långa erfarenhet samt vara ett stöd gällande finansiering, rådgivning och smarta banktjänster. På så vis får du mer tid över att ägna dig åt det du brinner för.

Högsäsong för skogskonto

 - Handelsbanken.se

Deklarationen närmar sig och med det möjligheten för insättning på skogskonto.

Det kan ge dig som sålt skog eller skogsprodukter uppskov med skatten på en del av inkomsten. Från och med den 28 februari höjer vi räntan på skogskonto till 2,45%.

Prata gärna med oss om du har frågor kring skogskontot.


Nyhetsbrev

Räv i vinterlandskap

Inspirerande läsning för skogsägare och lantbrukare

I vårt nyhetsbrev, som är ett komplement till tidningen Tillväxt, blandar vi nyheter från banken med vad som är aktuellt på marknaden. Här hittar du tips, marknadsanalyser och information om aktuella produkter och tjänster.
Läs senaste numret av nyhetsbrevet (Mars 2023)Öppnas i nytt fönster

Prenumerera
Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Skog och lantbruks nyhetsbrev.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Nytt nummer ute nu

Plånboksfrågor för skogsägare och lantbrukare

Tillväxt är vår kundtidning som tar upp plånboksfrågor för dig som är skogsägare och lantbrukare. Här hittar du intervjuer, marknadsinformation, gårdsreportage och andra inspirerande artiklar.

Ur senaste Tillväxt 

  • Profilen: Mark Isitt rosar välbyggda hus på landsbygden
  • Ny serie Energi: Del 1 - Sol
  • Just nu: Nytt verktyg som kan göra klimatberäkningar
  • Gårdsreportaget: Skogsklingorna – målet är att ha roligt på jobbet

Läs senaste numret av TillväxtÖppnas i nytt fönster


Utveckla verksamhet eller lämna över?

Man planterar träd i skogen

Utveckla

Det är ofta klokt att förverkliga sina bästa idéer. För dig som valt att utveckla din verksamhet inom skog och lantbruk kan vi erbjuda trygga alternativ inom finansiering. 
Utveckla verksamheten
female farmer - Handelsbanken.se

Ägarskifte

Är du i färd med att låta nästa generation ta över för att driva en verksamhet inom skog och lantbruk? Ta hjälp av våra kunniga experter för kvalificerad rådgivning inom ditt område.
Ny ägare

Olika ägarformer

lantbruk

Äga tillsammans

För att lyckas och få till ett bra upplägg kring gemensamt ägande kan det vara klokt att ta hjälp av experter. Vi erbjuder en bredd inom allt från avtal och värdering till rådgivning.

Äga på distans

Det är inte ovanligt att äga skog och lantbruk på distans. Tack vare vårt rikstäckande kontorsnätverk har vi fina kontakter och kan hitta samarbetspartners över hela landet.


Mer om skog och lantbruk

Ny rapport 

Läs vår senaste skogsrapport publicerad den 10 maj. I den senaste rapporten tar vi upp de de nya rekordnivåerna på skogsmark och att hållbart skogsbruk får allt större effekt för skogsägare. Du kan också läsa om Artskyddsförordningen kan leda till ökade kostnader.  

Tidning och nyhetsbrev

Vill du få de viktigaste nyheterna inom området skog och lantbruk? Då vill vi tipsa om vår kundtidning Tillväxt. Här hittar du intervjuer och marknadsinformation. Vill du dessutom prenumerera på vårt nyhetsbrev blandar vi nyheter från banken med vad som är aktuellt på marknaden. 

Linkedin

Följ oss gärna på Linkedin för de senaste nyheterna om skog och lantbruk i våra sociala medier. Det här kontot fokuserar uteslutande på det som är intressant för dig inom skog och lantbruk.

Bli kund hos oss

Att driva skog och lantbruk handlar i allt väsentligt om långsiktighet. Kanske är det därför vi passar så bra ihop? Skogsägare, lantbrukare och Handelsbanken. 

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för verksamheten. För investeringar och avkastning, kreativa möjligheter och nya intäkter.

Vill du ha rådgivning inför ett generationsskifte eller ett köp av en skogs- och lantbruksfastighet? Eller vill du veta mer om våra produkter och tjänster för skogsägare och lantbrukare? Kontakta oss för rådgivning och hjälp.
Boka personligt möte
en man som står i skogen en vinterdag

Vanliga frågor om skog och lantbruk