En traktor på en höståker - Handelsbaken.se

Skog och lantbruk

Välkommen till skog och lantbruk

Äger du skog, har en gård eller driver ett lantbruk? Här hoppas vi kunna bidra med vår långa erfarenhet samt vara ett stöd gällande finansiering, rådgivning och smarta banktjänster. På så vis får du mer tid över att ägna dig åt det du brinner för.

Utbrott av Afrikansk svinpest

Med anledning av utbrottet av afrikansk svinpest är alla kundaktiviteter tills vidare inställda i det aktuella området med omnejd. Kundmöten och gårdsbesök i området sker digitalt eller på Handelsbankens kontor. 

Har du övriga frågor går det bra att mejla skogochlantbruk@handelsbanken.se

Vill du veta mer om afrikansk svinpest kan du läsa på Jordbruksverkets webbplats.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev skog och lantbruk två kor på äng

Inspirerande läsning för skogsägare och lantbrukare

I vårt nyhetsbrev, som är ett komplement till tidningen Tillväxt, blandar vi nyheter från banken med vad som är aktuellt på marknaden. Här hittar du tips, marknadsanalyser och information om aktuella produkter och tjänster.
Läs senaste numret av nyhetsbrevet (september 2023) Öppnas i nytt fönster

Prenumerera
Ja tack, jag vill gärna prenumerera på Skog och lantbruks nyhetsbrev.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Nytt nummer ute nu

Plånboksfrågor för skogsägare och lantbrukare

Tillväxt är vår kundtidning som tar upp plånboksfrågor för dig som är skogsägare och lantbrukare. Här hittar du intervjuer, marknadsinformation, gårdsreportage och andra inspirerande artiklar.

Ur senaste Tillväxt 

  • Profilen: Thomas Ravelli blir lugn av skogen
  • Serie Energi: Del 3 – Vind & Vatten
  • Just nu: Gynnsamt att återväta i samband med avverkning
  • Gårdsreportaget: Ollajvs gård– Fåren skapar biologisk mångfald på Gotland

Läs senaste numret av Tillväxt Öppnas i nytt fönster

Höjd ränta på skogskonto

 - Handelsbanken.se

Från och med den 20 juli höjer vi räntan på skogskonto till 3,20 %.

Prata gärna med oss om du har frågor kring skogskontot.

Skogsrapporten – Vår syn på skogsindustrin maj 2023

Bild på tidningen tillväxt

Kort om innehållet

  • Skogen eftertraktad som råvara
  • Störst prisökningar på skogsmark i norr
  • Beslut fattade i EU som påverkar skogsbruket
  • Sågade trävaror har passerat botten av konjunkturcykeln
Publicerad 4 maj

Webbinarium - Vår syn på skogsindustrin

Branschanalys skog

Sveriges ledande råvaruanalytiker Christian Kopfer ger sin syn på marknadsutsikterna för skogsmark, virke och sågade trävaror. Dessutom diskuteras marknaden för skogsfastigheter, hållbarhetsfrågor och nya EU-direktiv. 

Sändes 4 maj 2023.

Längd: 49:21 minuter

Utveckla verksamhet eller lämna över?

Man planterar träd i skogen

Utveckla

Det är ofta klokt att förverkliga sina bästa idéer. För dig som valt att utveckla din verksamhet inom skog och lantbruk kan vi erbjuda trygga alternativ inom finansiering. 
Utveckla verksamheten
female farmer - Handelsbanken.se

Ägarskifte

Är du i färd med att låta nästa generation ta över för att driva en verksamhet inom skog och lantbruk? Ta hjälp av våra kunniga experter för kvalificerad rådgivning inom ditt område.
Ny ägare

Olika ägarformer

lantbruk

Äga tillsammans

För att lyckas och få till ett bra upplägg kring gemensamt ägande kan det vara klokt att ta hjälp av experter. Vi erbjuder en bredd inom allt från avtal och värdering till rådgivning.

Äga på distans

Det är inte ovanligt att äga skog och lantbruk på distans. Tack vare vårt rikstäckande kontorsnätverk har vi fina kontakter och kan hitta samarbetspartners över hela landet.

Mer om skog och lantbruk

Ny rapport 

Läs vår senaste skogsrapport publicerad den 4 maj. I den senaste rapporten tar vi upp hur beslut fattade i EU påverkar skogsbruket och skogen som eftertraktad som råvara. Du kan också läsa om att prisökningar på skogsmark är störst i norr. 

Tidning och nyhetsbrev

Vill du få de viktigaste nyheterna inom området skog och lantbruk? Då vill vi tipsa om vår kundtidning Tillväxt. Här hittar du intervjuer och marknadsinformation. Vill du dessutom prenumerera på vårt nyhetsbrev blandar vi nyheter från banken med vad som är aktuellt på marknaden. 

Linkedin

Följ oss gärna på Linkedin för de senaste nyheterna om skog och lantbruk i våra sociala medier. Det här kontot fokuserar uteslutande på det som är intressant för dig inom skog och lantbruk.

Bli kund hos oss

Att driva skog och lantbruk handlar i allt väsentligt om långsiktighet. Kanske är det därför vi passar så bra ihop? Skogsägare, lantbrukare och Handelsbanken. 

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för verksamheten. För investeringar och avkastning, kreativa möjligheter och nya intäkter.

Vill du ha rådgivning inför ett generationsskifte eller ett köp av en skogs- och lantbruksfastighet? Eller vill du veta mer om våra produkter och tjänster för skogsägare och lantbrukare? Kontakta oss för rådgivning och hjälp.
Boka personligt möte
en man som står i skogen en vinterdag

Vanliga frågor om skog och lantbruk