1. EFN

EFN Ekonomikanalen

För dig som vill lära dig mer om boende, sparande och företagande
Bilder på programledarna på EFN

Lär dig mer om ekonomi

EFN Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Kanalen riktar sig till dig som vill veta mer om boendeekonomi, sparande och företagande. Målsättningen är att hjälpa dig att fatta kloka och hållbara ekonomiska beslut, så att du kan skapa en trygg vardag för dig, din familj och ditt företag. 

EFN är ett dotterbolag till Handelsbanken och drivs av en oberoende redaktion som lyder under Granskningsnämnden. Alla inslag och program på kanalen är reklamfria och du kan ta del av dem helt utan kostnad.

Handelsbanken äger EFN för att skapa en öppen och inbjudande mötesplats, där vi sprider relevant innehåll och kunskap till dig som ekonomiintresserad. 

Du hittar EFN Ekonomikanalen på EFN.se och finns även i sociala medier.


Nyhet: Nu kan du se EFN direkt i din mobil

Mobil med ekonomihjälpen

EFN Ekonomikanalen som app

För dig som vill ta del av ekonomikanalens tips under bussresan, i kassakön eller i väntrummet kan du också ladda ner EFN som app. Via mobilappen är det enkelt att titta på videoklipp om sparande, boende och företagande var man än befinner sig. 

Hela EFN:s utbud nås via appen. Appen går att ladda ner från App Store eller Google Play

App StoreÖppnas i nytt fönster
Google PlayÖppnas i nytt fönster


Se några klipp från EFN

Försäkra dig om rätt försäkring

Vilka försäkringar ska eller bör man ha och vilka kan beskrivas som onödiga? Albin Kjellberg och Michaela Berglund svarar och resonerar kring tittarfrågor om vad trygghet kan få kosta. 

Längd: 27:23

Skillnaden mellan fond och ETF 

ETF står för exchange traded fund, eller börshandlad fond. Det innebär att du kan köpa och sälja fonden direkt på börsen. Men vad är skillnaden mot en vanlig fond? Albin Kjellberg reder ut.

Längd: 2:47

Hållbarhetsmyter - Det är skillnad på el och el

Vad tror vi oss veta – och hur ligger det till egentligen? I tredje avsnittet av EFN:s serie Hållbarhetsmyter tar vi reda på hur hållbar världens elproduktion är och hur hållbar är egentligen en elbil?
Längd: 6:27

Program och inslag från EFN

Här kan du läsa mer, se och lyssna på program  och inslag som finns på EFN.s webbplats. 

Program