EFN Ekonomikanalen

För dig som vill lära dig mer om boende, sparande och företagande
EFN-profiler

Lär dig mer om ekonomi

EFN Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Kanalen riktar sig till dig som vill veta mer om boendeekonomi, sparande och företagande. Målsättningen är att hjälpa dig att fatta kloka och hållbara ekonomiska beslut, så att du kan skapa en trygg vardag för dig, din familj och ditt företag. 

EFN är ett dotterbolag till Handelsbanken och drivs av en oberoende redaktion som lyder under Granskningsnämnden. Alla inslag och program på kanalen är reklamfria och du kan ta del av dem helt utan kostnad.

Handelsbanken äger EFN för att skapa en öppen och inbjudande mötesplats, där vi sprider relevant innehåll och kunskap till dig som ekonomiintresserad. 

Du hittar EFN Ekonomikanalen på EFN.se och finns även i sociala medier.


Nyhet: Nu kan du se EFN direkt i din mobil

Kvinna tittar på mobilen i hemmamiljö

EFN Ekonomikanalen som app

För dig som vill ta del av ekonomikanalens tips under bussresan, i kassakön eller i väntrummet kan du också ladda ner EFN som app. Via mobilappen är det enkelt att titta på videoklipp om sparande, boende och företagande var man än befinner sig. 

Hela EFN:s utbud nås via appen. Appen går att ladda ner från App Store eller Google Play

App Store Öppnas i nytt fönster
Google Play Öppnas i nytt fönster


Se några klipp från EFN

Hans hus är självförsörjande 

Energisnålt, förnybart och bekvämt. Så beskriver Jens Johansson sitt hus, som är näst intill självförsörjande. EFN:s Petra Bergman rapporterar. 

Längd: 5:11 min

Kickstarta ekonomin i höst 

Ekar det lite tomt på kontot efter en härlig sommar? Du är inte ensam. Här är EFN:s Albin Kjellberg tre bästa tips för att få ekonomin på rätt köl igen. 

Längd: 2:04 min

Brist på gröna metaller hotar klimatmålen

Om vi ska nå de uppsatta klimatmålen måste vi få tillgång till gröna metaller. Men i Europa är bristen stor och den egna utvinningen obefintlig.
Längd: 1:56 min

Program och inslag från EFN

Här kan du läsa mer, se och lyssna på program  och inslag som finns på EFN.s webbplats. 

Program