Råvaruriskhantering för lantbrukare

Som lantbrukare producerar eller förbrukar du råvaror. Du har en råvarurisk. Med vår hjälp kan du hitta en lösning som passar just ditt lantbruk.
a green tractor on a field

Säkra priset på råvarorna

Vad är råvarurisk?

Som lantbrukare har du en verksamhet som producerar eller förbrukar råvaror. Du kanske odlar vete och raps eller köper soja till dina grisar? Då påverkas du av rörelserna i det aktuella råvarupriset. Du har en råvarurisk.

Vad kan du göra?

Priset för råvaror bestäms av marknaden och går inte att styra över. Men, genom att ingå ett avtal med banken kan du minska osäkerheten kring vad din framtida intäkt eller kostnad blir. På så sätt kan du ta kontroll över din råvarurisk innan den påverkar dig.

Jordbruksprodukter är vår specialitet

Vi har specialkompetens inom råvaruhandel och är särskilt fokuserade på jordbruksprodukter. Med vår erfarenhet, vår analys och vårt breda sortiment kan vi hitta en lösning som passar just dig och ditt lantbruk.

Vill du ha hjälp med att hantera din råvarurisk?

En bankanställd man tittar in i kameran och ler.

Vi har specialkompetens inom råvaruhandel och är särskilt fokuserade på jordbruksprodukter. Med vår erfarenhet, analys av marknaden och vårt breda sortiment kan vi hitta en lösning som passar just dig och ditt lantbruk.

Kontakta ditt lokala bankkontor för att boka in en tid.