1. Skog och lantbruk
  2. /
  3. Finansiering
  4. /
  5. Finansiera skogs- och lantbruksfastighet

Finansiera skogs- och lantbruksfastighet

Funderar du på att köpa en skogs- eller lantbruksfastighet? Kom till oss och berätta om dina planer. Tillsammans går vi igenom vilken finansieringsform som passar bäst för den verksamhet du planerar att bedriva.
Solstråla som lyser genom skog

Ränta och bindningstid

Med din skogs- och lantbruksfastighet som säkerhet kan du oftast få bottenlån upp till 75 procent av värdet på skogs- och lantbruksfastigheter, mark och byggnader. 

Om bottenlånet inte täcker ditt lånebehov kompletterar du det med ett banklån eller en rörelsekredit.

Lång eller kort ränta

Väljer du en längre räntebindningstid för ditt lån vet du exakt vad din räntekostnad blir under räntebindningstiden. Vi har bindningstider från ett år upp till tio år. Om du inte vill binda räntan för en längre tid så har vi ett alternativ där räntan justeras var tredje månad.

Säkra dagens ränta

Du kan dra nytta av ett, för dig gynnsamt, ränteläge genom att vi i förtid kommer överens om en framtida räntesats som ska gälla från och med nästa villkorsändringsdag.

Räntor

Vi tillämpar individuell räntesättning.


Vill du ansöka om finansiering?

kvinna och man på ett bankmöte

Du får hjälp av ditt bankkontor genom hela finansieringsprocessen. Därefter finns vi ett telefonsamtal eller mejl bort för ytterligare stöd och råd. 

Kontakta ditt lokala bankkontor eller fyll i en kreditansökan. Är ni två personer som vill ansöka tillsammans, använd kreditansökan för privatpersoner.

Logga in och fyll i kreditansökan företagÖppnas i nytt fönster    
Ansök om bolån (privat)

Är du inte kund i Handelsbanken? För att bli kund behöver du träffa oss. Kontakta närmaste bankkontor för att boka tid.