1. Privat
  2. /
  3. Lån
  4. /
  5. Bolån

Bolån

Behöver du hjälp att fatta smarta beslut om ditt bolån?
Kvinna står i köket och planerar. Ett smart beslut.

Från första tanke till bostadsägare

Bolån med personlig rådgivning 

För oss handlar bolån om så mycket mer än att bara låna ut pengar. Hos oss får du professionella råd om din ekonomi i varje situation. Som bostadsägare ställs du inför många beslut som påverkar din vardagsekonomi. Väljer du oss som bolånepartner får du tips och stöd genom hela livet. Så länge du vill.

Är du kund hos oss?
Då kan du logga inÖppnas i nytt fönster och ansöka om lånelöfte eller bolån så finns några av uppgifterna redan ifyllda i din ansökan. 

Väljer du bolån hos oss får du också:

  • Konkurrenskraftiga villkor och en individuell ränta.

  • Erbjudanden om trygga tjänster för dig och din bostad såsom juridiska avtal, hemlarm och låneskydd.

  • Analyser och räntetrender via Boränteindikatorn. 

Hur mycket kan du låna?

Använd vår bolånekalkyl när du vill veta hur mycket du kan få låna. Få koll på hur månadskostnaden ändras om räntan förändras. 

Räkna på ditt bolån

Skaffa lånelöfte

Det är bra att ansöka om ett lånelöfte innan du går på visning eller börjar en budgivning. Då kan du agera snabbt när rätt bostad dyker upp. 

Ansök om lånelöfte

Ansök om bolån

Gör din ansökan när du ska eller redan har skrivit kontrakt på en bostad. Du kan låna upp till 85 procent av bostadens värde. 
Till ansökan

Mer om bolån och räntor

Höj ditt bolån

Dags att renovera eller bygga ut? Det kräver en del planering, inte minst när det gäller ekonomin. En höjning av ditt bolån kan vara ett prisvärt alternativ för att betala renoveringen.

Flytta bolånet till oss

Har du redan bolån idag som du vill flytta till oss? Vi hjälper dig gärna. Du börjar med att göra en ansökan, sen följer några enkla steg. Läs mer om hur det funkar. 

Vilken ränta kan du få? 

Din bolåneränta sätts individuellt i dialog med rådgivaren. Läs mer om hur det funkar och se våra räntor. Med Boränteindikatorn får du våra analytikers bedömning av räntornas utveckling framåt. 

Lägre ränta med Grönt bolån

Vill du, precis som vi, bidra till ett hållbart samhälle? Om du bor i ett miljömärkt hus och har ett bolån hos oss kan du ansöka om Grönt bolån och få lägre boränta.


Trygga tjänster för dig och din bostad

Juridiska avtal, hemlarm och låneskydd. Som bostadsägare behöver du ta många beslut. Då kan du känna dig trygg med att vara bolånekund hos oss. Vi kan hjälpa dig med det mesta och har flera erbjudanden som vi hoppas passar för dig. 

Tjej och kille står med en flyttkartong och ser glada ut

Drömmer du om ett ställe på landet?

Man som tittar in genom spröjsat fönster på landet

Närhet till skogen, plats att odla grönsaker, fika under äppelträd, byggnadsvård av gamla fönster. Kanske har du en klar bild av ditt drömställe på landet? Vi har samlat våra nio bästa tips till dig som ska köpa fritidshus. 


Hur fungerar bolån?

Bostadsguide

Det är mycket att tänka på när man funderar på bostadsköp, men också när man väl är bostadsägare. Hur fungerar egentligen saker som lånelöfte, kontantinsats och amortering? Det finns många beslut som påverkar din vardagsekonomi. Vi har samlat tips och råd till dig som vi hoppas kan hjälpa dig att fatta smarta beslut om ditt bolån. 

Råd och tips - Så fungerar bolån