Handelsbanken.se

2-årsränta med flexibilitet

Tryggt bolån med valfrihet

I osäkra tider när räntorna rör sig snabbt är det skönt att veta sin boendekostnad. När du binder bolånet på 2 år får du nu samma flexibilitet som du får med rörlig ränta. Passar bra om du skulle byta bostad eller om du vill byta löptid när ränteläget ändras.

  • Du får koll på vad du ska betala för bolånet varje månad under en längre period. 
  • När ränteläget ändras kan du byta bindningstid eller lösa lånet i förtid utan det kostar dig något. Vi bjuder på ränteskillnadsersättningen.
  • Erbjudandet gäller bolån med 2-årsränta som utbetalas eller villkorsändras senast den 14 december 2023.

Vilken bolåneränta får jag?

De aktuella bolåneräntorna du ser på vår webb kan du se som en indikation på vad du kan förvänta dig för bolåneränta hos oss. Räntan du får är individuellt satt och påverkas bland annat av hur stora lån du har i förhållande till vad bostaden är värd och vilka andra banktjänster du har hos oss. 

Ansök och få ditt ränteerbjudande

Flytta ditt bolån till oss

Har du ditt ditt bolån hos en annan bank? Välkommen att flytta till oss! Ansök snabbt och enkelt online och få ett personligt ränteerbjudande. 

Flytta ditt bolån till oss

Ansök om ett nytt bolån

Letar du bostad eller kanske redan har hittat en och vill veta vad vi kan erbjuda dig? Ansök om bolån så återkommer vi med ett erbjudande. 

Ansök om bolån

Aktuella bolåneräntor

Snittränta

(november 2023)
3 månader 4,79 %
1 år 5,00 %
2 år 4,77%

Listränta

(aktuell ränta)
3 månader 5,94 %
1 år 5,14 %
2 år 4,94 %

Ikon som procenttecken

Vad får jag när jag har mitt bolån hos er?

Handelsbanken.se

Vi är proffs på bolån och finns här för att hjälpa dig. När du har ditt bolån hos oss får du:

  • En konkurrenskraftig bolåneränta
  • Fler förmåner för dig och ditt hem 
  • Professionella råd kring hela din ekonomi

Frågor och svar

Räkneexempel - om du lånar en miljon

För ett bolån på 1 000 000 kr med rak amortering med en löptid på 50 år och månadsvis betalning med 5% ränta blir den effektiva räntan 5,12 %. Den första månadsbetalningen inklusive amortering blir i ovan exempel 5 834 kr, och totalt belopp att betala om lånet behålls i 50 år och räntan är oförändrad under lånets löptid uppgår till 2 251 817 kr. Antalet månadsbetalningar är då 600 stycken.

Effektiv ränta är den totala kostnaden för krediten angiven som en årlig ränta i procent där hänsyn även tagits till antal aviseringar samt avgifter och kostnader som utgör en del av kreditkostnaden. Handelsbanken debiterar inga avgifter för att lägga upp bolån och tar inte ut någon aviseringskostnad för dessa lån.

Kreditgivare är Stadshypotek AB, 556459-6715, 103 70 Stockholm. Som säkerhet för lånet pantsätts din bostad. Om du har lön i annan valuta än lånet, kan valutakursförändringar komma att påverka beloppen som du ska betala.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?