1. Företag
 2. /
 3. Placera
 4. /
 5. Placeringsformer
 6. /
 7. Depåer och kapitalförsäkringar

Depåer och kapitalförsäkringar

När du placerar företagets pengar i värdepapper behöver du en depå. Med en depå får du ta del av våra experters aktieanalys och aktuell marknadsinformation.

Placera på marknaden 

För att handla med värdepapper behöver företaget en egen depå. Med en depå får du och ditt företag tillgång till våra analyser, rekommendationer och aktuella nyheter. 

Gör affärer på egen hand. Med depån i Internettjänsten betalar företaget ett lägre courtage. Du behöver dock se till att företagets fullmakt är uppdaterad så du har behörighet.

Du kan även ringa oss eller besöka våra bankkontor så hjälper vi dig genomföra företagets affärer. Vill du ha ytterligare stöd kan du titta närmare på vår kapitalförvaltning.

Med eller utan kapitalförsäkring

En vanlig depå innebär att eventuell vinst beskattas vid försäljning. Om du istället föredrar att innehavet schablonbeskattas kan du välja att en kapitalförsäkring åt företaget. Med en kapitalförsäkring kan företaget när som förändra sina placeringar utan att varken behöva skatta eller deklarera de enskilda affärerna. Välj en depå med eller utan kapitalförsäkring beroende på vilka skatteregler du föredrar.

Med en depå får du:

 • Aktuell aktieanalys och marknadsinformation
 • Löpande nyhetsflöde
 • Kurslarm
 • Realtidskurser – som möjligt val
 • Stop-loss

Företagare med enskild firma?

Ska du placera din enskilda firmas överskott, se då till att ha koll på vilka regler som gäller. 

Det kan vara en bra idé att prata med din revisor innan du placerar. Revisorn kan hjälpa dig med vilken placering som blir mest fördelaktig för just din verksamhet. Du kan även få information om vilka skattemässiga konsekvenser placeringen kan få för företaget.