Depåer och kapitalförsäkringar

När du placerar företagets pengar i värdepapper behöver du en depå. Med en depå får du ta del av våra experters aktieanalys och aktuell marknadsinformation.

Placera på marknaden 

För att handla med värdepapper behöver företaget en egen depå. Med en depå får du och ditt företag tillgång till våra analyser, rekommendationer och aktuella nyheter. 

Gör affärer på egen hand. Med depån i Internettjänsten betalar företaget ett lägre courtage. Du behöver dock se till att företagets fullmakt är uppdaterad så du har behörighet.

Du kan även ringa oss eller besöka våra bankkontor så hjälper vi dig genomföra företagets affärer. Vill du ha ytterligare stöd kan du titta närmare på vår kapitalförvaltning.

Med eller utan kapitalförsäkring

En vanlig depå innebär att eventuell vinst beskattas vid försäljning. Om du istället föredrar att innehavet schablonbeskattas kan du välja att en kapitalförsäkring åt företaget. Med en kapitalförsäkring kan företaget när som förändra sina placeringar utan att varken behöva skatta eller deklarera de enskilda affärerna. Välj en depå med eller utan kapitalförsäkring beroende på vilka skatteregler du föredrar.

Med en depå får du:

  • Aktuell aktieanalys och marknadsinformation
  • Löpande nyhetsflöde
  • Realtidskurser – som möjligt val
  • Stop-loss

Aktiedepå eller Kapitalförsäkring

Med en aktiedepå eller Kapitalförsäkring hos oss kan du handla svenska och utländska värdepapper i internetbanken samt se dina kommande företagshändelser och bolagsstämmor baserat på dina innehav. Du kan också svara direkt på händelser som emissioner eller anmäla dig till bolagsstämmor. För att handla med värdepapper behöver företaget en egen depå eller en Kapitalförsäkring. Med en depå får du och ditt företag tillgång till våra analyser, rekommendationer och aktuella nyheter. 

Med en depå eller Kapitalförsäkring betalar du dessutom ett lägre courtage när du handlar i internetbanken. Du behöver dock se till att företagets fullmakt är uppdaterad så du har behörighet.

Depå Kapitalförsäkring
Handla digitalt Ja Ja
Handla utländska aktier Ja Ja
Kurser i realtid         Ja Ja
Beskattning Vinster beskattas, förluster kvittas. Utdelningar beskattas. Schablonbeskattning
Kvittning förlust/vinst Ja Nej
Ägare av aktier Ja Nej
Samägt förvar Ja Nej
Möjlighet till särskild förvaltning eller särskilda villkor Ja Ja
Information om händelser elektroniskt Ja Ja

Spara och investera − för dig med enskild firma

Kvinna med enskild firma funderar på att investera företagets överskott

Prata med din revisor om hur du bäst hanterar överskott i firman, om du ska investera eller sätta undan pengar på ett sparkonto. Det kan finnas olika fördelar med din placering och även skattemässiga konsekvenser som kan vara bra att känna till.