Köpa skogs- eller lantbruksfastighet

Funderar du på att köpa skog eller ett lantbruk? Eller drömmer du om en gård på landet? Vi hjälper dig med finansiering och att hitta de lösningar som passar dig.
Man och kvinna blickar över skog

Goda råd på vägen

Vi vet att varje skogsägare och lantbrukare har olika förutsättningar och att målsättningen med verksamheten kan variera. Av erfarenhet vet vi också vilka utmaningar du har som företagare. Vi hjälper dig. Kom till oss och berätta om dina planer. Tillsammans går vi igenom vilken finansieringsform som passar bäst för dig och den verksamhet du planerar att bedriva. 

När du ska köpa skogs- eller lantbruksfastighet kan frågorna vara många. Det kan gälla juridiska avtal, sköta det administrativa arbetet med bokföring, skatter och tillstånd samt att ha fokus framåt och få maximal lönsamhet i sin verksamhet. Tillsammans med våra lokala samarbetspartners ser vi till att du får den hjälp du behöver.


Rådgivning 

Tack vare vår lokala och starka närvaro på marknaden så kan vi vara till stor hjälp för dig när du ska förvärva skog eller lantbruk.

Finansiering

Behöver du finansiera ditt köp? Utifrån dina förutsättningar hittar vi gemensamt en finansieringslösning som passar dig och din näringsverksamhet

Affärstjänster

Har du behov av en smidig fakturerings- och bokföringstjänst där du kan hantera all din ekonomi och bokföring under ett tak?


glödlampa

Bra att tänka på

Inför besöket på banken

Tänk på att du behöver kunna presentera dina planer för oss. Det kan exempelvis vara bra om du förbereder:

  • investeringsplan
  • skogsbruksplan
  • deklaration
  • bokslut

Areals lilla gröna

I Areals lilla gröna (tidigare Skatterna i skogen) hittar du allt du behöver veta om beskattningen av ditt skogsbruk. Du som är kund kan kontakta ditt lokala bankkontor eller beställa boken direkt.

Areal.se Öppnas i nytt fönster 
Hitta bankkontor


Företagspaket för dig som äger skog eller driver lantbruk

Ikon paket

Företagspaketet Egen firma Skog och lantbruk passar enskilda näringsidkare. Det ger en överblick över både din privata och din firmas ekonomi. När du loggar in privat kan du sköta både din firmas och din privata ekonomi. 

För dig som driver verksamhet i bolagsform finns det mer omfattande Företagspaketet. Företagspaketet passar även enskilda näringsidkare som har utökat behov, har anställda eller som använder sig av ombud.