Handel

Inom handel och service är det centralt att erbjuda enkla betalsätt. Att få betalt snabbt och säkert är viktigt, men det gäller även att ha bra betalningsrutiner.

Företag inom handel och service

Företag inom samma bransch får vissa gemensamma drag. Att ditt företag kan erbjuda kunderna enkla betalsätt är en bra grund för fler affärer. Samtidigt är bra rutiner för de egna betalningarna minst lika viktigt för en väl fungerande verksamhet. 

För att möta dig i din verklighet har vi lyft fram lösningar som passar just handels- och serviceföretaget.

Ta betalt på det sätt som passar din kund

plånbok

Rätt betallösning

Det finns många olika sätt att ta betalt. Oavsett om du har butik, tar betalt på mässor, träffar dina kunder på internet, eller har försäljning i flera kanaler. Genom att erbjuda flera betalsätt och därmed tar betalt på det sätt din kund vill betala kan du sälja mer till fler. Hos oss hittar du säkra och snabba betalsätt och paketeringslösningar. För en eller flera försäljningskanaler. Det gäller att hitta rätt betallösning som passar ditt företag. 

Vi kan även hjälpa dig komma igång med att ta betalt. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig, kontakta ditt bankkontor.

Ta betalt


Betala leverantörer

Effektiva rutiner

Se över dina betalningsrutiner regelbundet så kan du spara både tid och resurser. Förutom att ditt företags behov kan förändras så kommer det ständigt nya lösningar som förenklar arbetet. Företagets fakturor registrerar du enkelt direkt i internetbanken. Har du många fakturor kan det löna sig att skicka dem med fil. Då slipper du dubbelregistrera betalningarna.

Betala leverantörer och skatter

Löpande utgifter

För ett företag inom handel och service förekommer det löpande utgifter i varierande utsträckning. Ett företagskort förenklar både inköp och administration.

Företagskort


Finansieringslösningar

Dags att investera?

Det kan löna sig att använda finansiering när du ska göra en investering. För utrustning och inredning kan leasing eller avbetalning vara bra alternativ. Du får då en jämn månadsvis betalning och har kapitalet kvar i företaget. Det är dessutom lätt att både budgetera och bokföra.

Stärkt likviditet 

Lågsäsong eller oväntade händelser kan påverka kassaflödet. Med en kredit har du alltid pengar till hands. 

Företagets fastigheter

Planerar du att bygga nytt, bygga om eller köpa loss en fastighet? Dina behov bestämmer hur finansieringen ser ut. Vi hjälper dig genom hela finansieringsprocessen.

Om ditt företag istället ska hyra lokaler är det vanligt att hyresvärden efterfrågar en hyresgaranti. En hyresgaranti innebär att du som hyresgäst ger hyresvärden en garanti utställd av oss som bank. Garantin gäller vanligtvis några månadshyror och är en försäkring för hyresvärden om att ditt företag kommer att kunna betala hyran. En hyresgaranti kan liknas vid en kredit och bedöms på likvärdigt sätt.


tre människor

Ta hand om dig och dina anställda

Värdefulla medarbetare

Oavsett om ni är många eller få som arbetar på företaget, så är medarbetarnas välbefinnande en grund för att hela företaget ska må bra. Du kan inte försäkra dig mot sjukdomar, men du kan se till att du och dina  medarbetare snabbt får kvalificerad vård när ni behöver. Med en vårdförsäkring kan ni ringa och få råd och läkartid vid en första indikation på sjukdom. Det finns ingen åldersgräns eller självrisk och inte heller några kostnadsbegränsningar.

Attraktiv tjänstepension

Välj en bra pensionslösning för både dig själv och dina medarbetare. Våra pensionsplaner är enkla att förstå och är ett viktigt tillskott till den allmänna pensionen. Kostnaden är dessutom avdragsgill. Som arbetsgivare styr du över premienivån och dina medarbetare väljer själv placering. Fonder eller livförvaltning. En bra tjänstepension innebär trygghet för dig, ditt företag och dina medarbetare.


Boka tid för rådgivning

Även om vi ser likheter mellan företag i samma bransch ser vi också att ditt företag är unikt. Därför är det personliga mötet så värdefullt. Tillsammans med dig får vi den bästa bilden av ditt företags behov. Och därmed, de bästa lösningarna.

Kontakta ditt lokala bankkontor och boka in en tid för rådgivning.