Fastighetsbolag

Finansiering av tillgångarna är viktigt för fastighetsägare, liksom bra rutiner för hyresintäkter. Här har vi lyft fram några lösningar som passar just fastighetsbolag.
Kvinna tittar och pekar på husritning.

Smidiga lösningar för fastighetsbolaget

Får ditt företag eller din förening hyresintäkter från fastigheter? Till exempel flerbostadshus, kommersiella fastigheter eller industrier. Finansiering av tillgångarna är förstås viktigt för fastighetsägare, liksom bra rutiner för hyresintäkter. För att möta dig i din verklighet har vi lyft fram några lösningar som passar just fastighetsbolag. Att det är enkelt att betala in till ditt företag är a och o. Vi diskuterar också gärna hur du kan hitta bästa möjliga lösning för finansiering.

Ta betalt av hyresgästerna

Med ett bankgironummer blir det lätt för både hyresgäster och andra att betala till företaget med e-faktura och Autogiro. Har du dessutom automatisk avprickning av dina inbetalningar samt OCR-nummer på dina avier, förenklar du din administration och minimerar risken för fel.

Ikon med hand som håller i värdepapper

Effektiva betalningsrutiner

Betala dina leverantörsfakturor direkt i internetbanken. Har du många fakturor kan du registrera dem i ditt ekonomiprogram och sedan skicka till oss via fil. På samma sätt betalar du löner, skatter och utlandsbetalningar. 

De små inköpen betalar du smidigt med ditt Business Card. Kortet går att använda så gott som överallt och alla månadens utlägg kommer tillsammans på en faktura.

Rätt finansieringslösning ger stora fördelar 

Vi erbjuder ett komplett utbud av finansiering. Oavsett om du har ett stort eller litet fastighetsbestånd, är under uppstart, förvaltning eller tillväxt, så kan vi skräddarsy en lösning för dig.

Erbjudande för er BRF

Grannar i en bostadsrättsförening

Tjänster anpassade för era behov

Få ett fullständigt sortiment av finansiella tjänster anpassat efter era behov. Oavsett om ni är en befintlig bostadsrättsförening eller om ni bor i ett hus som ska ombilda, så har vi de finansiella lösningar som föreningen kan behöva över tid. 

Tips till företag med uthyrning

Rätt dröjsmålsränta

Är en betalning mer än 30 dagar sen får du ta ut dröjsmålsränta om du angett det på fakturan. Årsräntan får motsvara referensräntan + 8 %.

 woman by computer

Säkra intäkterna 

Be din hyresgäst att lämna en hyresgaranti på några månadshyror. Då säkrar du en tids intäkter om det uppstår betalningssvårigheter.

two collegues man and a woman at work

Gör en kreditupplysning

Kolla upp kreditvärdigheten på nya hyresgäster i Internet Företag. Du får svar direkt.

Effektivare kassaflöde med Företagspaketet

I Företagspaketet har vi samlat de bastjänster som utgör grunden för ett företag. I paketet ingår internetbank, mobilapp, konto med bankgiro, företagskort, personlig service och pensionsrådgivning.

I internetbanken kan du utföra företagets bankärenden dygnet runt. Du får även en bra överblick, snabb information och möjlighet att automatisera med hjälp av filtjänster. 

Med hjälp av fullmakter styr du dessutom enkelt vem som får göra vad, när och hur.

 - Handelsbanken.se

Fastighetsrapporten

-  Handelsbaken.se

Följ med i vad som händer på fastighetsmarknaden med vår fastighetsrapport och livesända webinar. 

Rapporten uppdateras två gånger per år. Här hittar du vår senaste rapport. 

Boka tid för rådgivning

Även om vi ser likheter mellan företag i samma bransch ser vi också att ditt företag är unikt. Därför är det personliga mötet så värdefullt. Tillsammans med dig får vi den bästa bilden av ditt företags behov. Och därmed, de bästa lösningarna.

Kontakta ditt lokala bankkontor och boka in en tid för rådgivning.