Par tittar på mobil

Handelsbanken Global Digital

 
  • Digitaliseringen har potential att förenkla och effektivisera livet och framtiden
  • Intressanta investeringsmöjligheter i sektorer som måste öka takten i sin digitala omställning
  • Digital och hållbar omställning går hand i hand 

Om risk: Historisk utveckling är ingen garanti för framtiden. Fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar du satt in. En fond med risknivå 5-7 enligt fondens faktablad, kan variera kraftigt i värde till följd av fondens sammansättning och förvaltningsmetodik. Informationsbroschyr, fondbestämmelser och faktablad finns under respektive fond i kurslistan på handelsbanken.se/fonder.  Sammanfattning av investerares rättigheter

Investera i framtiden

Innovativ och uthållig tillväxt

Handelsbanken Global Digital är en aktivt förvaltad aktiefond. Fonden letar spännande lösningsbolag över hela världen som hjälper till att öka takten i den digitala omställningen. Global Digital fokuserar på innovativ och uthållig tillväxt då den digitala transformationen ständigt förändras utifrån samhällets behov. 

Vi ser intressanta investeringsmöjligheter i delar av ekonomin som har en relativt låg digitaliseringsgrad och som måste öka takten i sin digitala omställning, till exempel inom bygg-, hälsovård- och offentligsektor. 

Digital och hållbar omställning går ofta hand i hand 

Digitalisering är en viktig del i omställningen till ett mer hållbart samhälle. Det kan handla om teknik som minskar utsläppen genom till exempel automatisering och smartare logistik. Det kan också handla om smartare byggnader samt digitalisering som höjer kvaliteteten och ökar tillgång på utbildning och sjukvård, som till exempel simulering av robotkirurgi.

Vill du veta mer?

Här hittar du fördjupad information om fonden.

Fakta Global DigitalÖppnas i nytt fönster

InformationsbroschyrÖppnas i nytt fönster

Förvaltarna berättar om fonden

Se filmen

Längd: 2.19 minuter

Lyssna på podden

Frågor och svar