1. Privat
 2. /
 3. Pension
 4. /
 5. Tjänstepension
 6. /
 7. Privatanställd arbetare

Tjänstepension för privatanställd arbetare

Påverka din Avtalspension SAF-LO genom att placera den hos oss.

Välj Handelsbanken på Fora för din Avtalspension SAF-LO

Gör så här

 1. På valcentralen Fora kan du välja Handelsbanken som din förvaltare av din Avtalspension SAF-LO. Du kan också flytta hit intjänat kapital. Du loggar in på Fora med ditt BankID.
 2. Din tjänstepension placeras i Handelsbankens Fondportfölj SAF-LO. 
 3. Om du själv vill välja hur din pension placeras kan vi erbjuda ett urval av flera egna fonder. Du kan logga in och följa utvecklingen av dina fonder i internetbanken.
Fonder och avgifter SAF-LO 2014

Handelsbankens Fondportfölj SAF-LO

I Handelsbankens Fondportfölj SAF-LO anpassas risken efter din ålder genom att andelen aktier minskas ju närmre pensionen du kommer. 


Vad är Avtalspension SAF-LO?

Din tjänstepension

Du som är kollektivansluten arbetare inom den privata sektorn har en tjänstepension som heter Avtalspension SAF-LO. Den bygger på ett avtal mellan Svenskt Näringsliv och LO. Hur mycket som betalas in till din pension bestäms av hur mycket du tjänar. Avsättningen till din tjänstepension motsvarar 4,5 procent av din lön upp till 7,5 inkomstbasbelopp och 30 procent på lön därutöver.


Hållbart sparande

-

Spara för en bättre framtid

Vårt mål är att skapa en bra avkastning på ditt sparande och samtidigt verka för en hållbar framtid. I våra fonder integrerar vi hållbarhet i investeringsprocessen. Läs mer om hur vi arbetar med klimat- och hållbarhetsfrågor i våra placeringar.

Fondutbud sorterat efter hållbarhet

Fondutbudet för Handelsbankens Avtalspension SAF-LO sorterat på hållbarhet och med hållbarhetsredovisning.


Samla din tjänstepension hos Handelsbanken

Flytta din tjänstepension till oss och få allt på ett ställe

Har du fått pension från flera olika arbetsgivare? Då kan du få bättre koll genom att samla allt du kan på ett ställe. Vi hjälper dig se över dina placeringar och du kan enklare följa hur tjänstepensionen utvecklas.

 1. Logga in på Minpension.seÖppnas i nytt fönster för att se vilka olika tjänstepensioner du sparat till under åren. Under respektive tjänstepension kan du se vilken valcentral som administrerar ditt sparande.
 2. Logga sedan in med Bank-ID på respektive valcentral och följ instruktionerna för att flytta din tjänstepension. Eller ring direkt till valcentralen och beställ blankett för flytt.
 3. Om du känner dig osäker får du gärna komma in på kontoret så hjälper vi dig med flytten. Glöm inte att ta med ditt Bank-ID.

  När flytten av din tjänstepension är genomförd skickar valcentralerna och vi på Handelsbanken ut bekräftelser till dig. Vill du ha hjälp med att välja fonder eller något annat kontakta oss.

Frågor och svar