1. Om oss
  2. /
  3. Jobba hos oss
  4. /
  5. Student
  6. /
  7. Program för studenter

Program för studenter

Våra program och internship ger goda förutsättningar för en utvecklande framtid
Ungdomar sitter i ett möte

Starta ditt yrkesliv på bästa sätt

Handelsbanken erbjuder program och internship riktade till dig som student. Dessa finns inom flera delar av vår verksamhet och vänder sig till studenter med olika utbildningsinriktningar, erfarenheter och bakgrunder. Läs mer nedan om vad som kan passa dig bäst.


Studentprogrammet

Handelsbankens Studentprogram vänder sig till studenter som har inlett eller ska inleda sina studier på universitet eller högskola. Programmet ger dig som student möjlighet att kombinera teori och praktik under din studietid. Genom Studentprogrammet tar vi tillvara på unga människors passion och drivkraft för att utveckla vårt företag. Programmet riktar sig till studenter inom olika utbildningsinriktningar, med olika personligheter, erfarenheter och bakgrund. 

Kollegor sitter i ett möte

Internship Debt Capital Markets

Handelsbanken Debt Capital Markets som är en del av vår investmentbank ansvarar för rådgivning och strukturering av olika former av större och komplexa finansieringslösningar för bankens kunder, både via bankens balansräkning och i kapitalmarknaden. 

Ett internship på Debt Capital Markets i Stockholm innebär att du som student får möjlighet att arbeta som analytiker i ett team tillsammans med andra kollegor och i olika projekt. Arbetet innebär att stödja teamet med finansiell modellering, ta fram presentationsmaterial och göra företags- och marknadsanalyser. Som intern får man chansen att bygga upp och utveckla sina kunskaper inom finansieringsområdet och dessutom möjligheten att bygga upp ett stort nätverk i banken inför framtiden. 

Våra aktuella internships publiceras på sidan Lediga tjänster. 
en kvinna som ler och ser på en laptop

Internship Corporate Finance

Handelsbanken Corporate Finance är en del av vår investmentbank och ansvarar för rådgivning vid förvärv och försäljning av företag (M&A) samt vid aktiemarknadsrelaterade transaktioner (ECM) såsom företrädesemissioner, riktade nyemissioner och börsintroduktioner.

Som intern på Corporate Finance kommer du att jobba i team med övriga kollegor med uppgifter som marknadsanalys, företagsvärdering, framtagning av pitch- och mötesmaterial samt support i pågående transaktioner. Internshipet är cirka 10 veckor på heltid och vi erbjuder fem perioder under året. Vi vänder oss till studenter som är i slutet av sin utbildning.

Annons läggs ut på sidan Lediga tjänster när ansökan är öppen.

Frågor och svar

Frequently Asked Questions

Här hittar du vanliga frågor vi får från studenter. Om du inte hittar svaret på just din fråga får du gärna kontakta oss så att vi kan hjälpa dig.

Tjej som leder sin cykel

Studenterbjudande 

Studenterbjudandet är avgiftsfritt för dig mellan 18 och 26 år med konto i Handelsbanken. Studenterbjudandet gäller det konto som CSN sätter in ditt studiemedel på.

Studenterbjudande