Förmåner för dig som anställd

Som anställd hos oss får du tillgång till en rad olika förmåner. Allt för att du ska trivas, utvecklas och må bra.

Vi vill ha långa och goda relationer med våra anställda

Långsiktighet är en viktig del av våra grundläggande värderingar och det gäller även relationerna med våra medarbetare. Vi vill att våra medarbetare ska se sin anställning i Handelsbanken som långsiktig och utvecklande. 

Därför erbjuder vi bland annat ett stort antal förmåner för att skapa mervärde på olika sätt.

Här är några exempel:

  • Bidrag vid föräldraledighet
  • Tjänstepension
  • Vinstdelningssystem

Ett urval av våra förmåner

Förmånlig ränta

Vi erbjuder alla anställda förmånlig ränta på bolån.

Flexibilitet

Balans i livet genom att erbjuda flexibilitet i samråd med din chef.

Generöst friskvårdsbidrag

4 800 kronor att använda per år för hälsa och friskvård.

Hälsa och friskvård

Handelsbanken.se

HIF och friskvårdsbidrag

Vi vill att alla medarbetare ska må bra, utvecklas och fungera optimalt. Därför uppmuntrar vi till aktiviteter som främjar hälsan. Hos oss på Handelsbanken finns många olika friskvårdsaktiviteter att välja emellan. Ett exempel är Handelsbankens egen idrotts- och fritidsförening, HIF, som är en av Sveriges största med närmare 4 600 medlemmar. Här finns idag drygt 20 olika sektioner, med allt från kultur och samhälle till foto, ridning, cykel och bollsporter.

Dessutom får alla tillsvidare- och provanställda ett friskvårdsbidrag på 4 800 kronor per år. Något som kan ge förutsättningar för egna hälsofrämjande aktiviteter. I bankens personalportal finns ett stort urval aktiviteter att välja på. 

Oktogonen

- Handelsbanken.se

Handelsbankens vinstdelningssystem

Oktogonen grundar sig i tanken att det är de anställda som med sina arbetsinsatser i hög grad avgör vilket resultat som banken uppnår. Varje medarbetare får lika stor del av det avsatta beloppet, oavsett befattning, anställningsform och arbetsuppgift. Utbetalning görs direkt till medarbetaren kontant eller sätts in i pensionssparande.  

Avsättning till vinstdelningssystemet sker efter styrelsens samlade bedömning av bankens utveckling. För att avsättning ska göras är det en förutsättning att banken uppfyller företagsmålet, det vill säga att ha bättre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara konkurrenter på våra hemmamarknader.

Tjänstepension

Handelsbanken.se

BTP – Tjänstepension för anställda inom bank och finans

Tjänstepension är en viktig del av den totala ersättningen du får från jobbet. Alla anställda i Handelsbanken i Sverige får tjänstepension som är ett komplement till den allmänna pensionen, och du är själv med och bestämmer hur pengarna placeras. I tjänstepensionen ingår också ett grundläggande skydd vid sjukdom, olycksfall och dödsfall. 

Det är antingen pensionsavtalet mellan Bankinstitutens Arbetsgivareorganisation (BAO) och Finansförbundet eller avtalet mellan BAO och Sveriges akademikers centralorganisation (SACO) som gäller för tjänstepensionen.

Läs också

Handelsbanken.se

Vill du bli en av oss?

Handelsbanken är en plats där du får ett stort eget ansvar och möjlighet att påverka din egen och bankens framtida utveckling.

Se lediga jobb