Vårdförsäkring för företag

Med en vårdförsäkring får du och dina anställda rätt vård i rätt tid. Och ni får behandling så länge det behövs.
Kvinnlig läkare talar till patient.

Vård utan väntetid för dig och dina anställda

Friskare personal, minskad sjukfrånvaro

Du kan inte försäkra dig mot sjukdomar, men du kan se till att du och dina anställda snabbt får kvalificerad vård när ni behöver. Det är en trygghet både för företaget och alla medarbetare. Hälsan på arbetsplatsen ökar och medarbetaren kan snabbt komma tillbaka till arbetet efter en sjukfrånvaro. Hos oss kan du försäkra hela gruppen och det räcker oftast att du som arbetsgivare intygar att dina anställda är arbetsföra. 

För att kunna erbjuda alla typer av medicinsk och kirurgisk behandling, samarbetar vi med specialister runt om i Sverige och i Europa.

Förmånligt för både företag och anställda

Investera i din och dina anställdas hälsa, det minskar sjukfrånvaron och gör dig till en attraktiv arbetsgivare. Teckna en vårdförsäkring för dig och dina anställda.

Alla anställda kan även teckna en vårdförsäkring för sina familjemedlemmar med förenklad hälsoförklaring. Försäkringen täcker alla sjukdomar och besvär som uppkommer efter det att försäkringen har tecknats. Medförsäkrad kan endast teckna försäkringen med karens.

Medarbetare som slutar eller går i pension

Om någon av dina medarbetare byter arbetsplats eller går i pension, kan försäkringen omvandlas till en individuell försäkring utan att en hälsoförklaring behöver göras. Den försäkrade står fortsättningsvis själv för premien. Även medförsäkrad har möjlighet att behålla sin försäkring enligt samma villkor.

Teckna vårdförsäkring

Om ni är fem eller fler i grupp kan du försäkra hela gruppen genom att du som arbetsgivare intygar att dina anställda är fullt arbetsföra. Även personer med kroniska sjukdomar, men som är friska nog att arbeta, får tillgång till vård. Dessutom betalar alla samma premie, oavsett ålder.

Företag med färre än fem anställda, som har Tjänstepension i Handelsbanken Liv, kan teckna vårdförsäkring med karens. 

Försäkringsgivare är DKV.

Kontakta ditt bankkontor för att teckna vårdförsäkring.

Detta ingår:

  • Vård utan väntetid
  • Möjlighet att påverka tidpunkt för behandling
  • Obegränsad vårdtid
  • Inget begränsat belopp
  • Vård på privatsjukhus
  • Möjlighet att teckna för familjen
  • Ingen hälsoförklaring när ni tecknar i grupp

Råd och hjälp - bara ett samtal bort

Vård direkt

Har du en vårdförsäkring får du alltid råd och hjälp via HelpLine. Ring 0770-456 780 och prata med legitimerade sjuksköterskor, de hjälper dig att hitt rätt vård och bokar läkarbesök.


Trygghetsförsäkringar för företagets anställda

ikon livboj

Handelsbanken förmedlar olika trygghetsförsäkringar för anställda och deras anhöriga.  En tjänstegrupplivförsäkring (TGL) och en olycksfallsförsäkring ger ett grundskydd. Komplettera med tillvalsförsäkringar för ökat skydd.