1. Företag
  2. /
  3. Konton och betalningar
  4. /
  5. Ta betalt
  6. /
  7. Kortbetalningar

Kortbetalning

Ta betalt med kort där du träffar din kund. Med kortinlösenavtal hos oss kan du enkelt ta betalt i butik, på mässor och marknader eller på internet.

Ta betalt med kort

Att betala med kort är ett av de vanligaste betalsätten både i butik och på internet. Många kunder förväntar sig att kunna betala med kort. Genom att ta emot kort kan du öka din försäljning, få nöjdare kunder och minska din kontanthantering. I din webbshop kan du ta emot de flesta korten och även ta betalt i olika valutor. När du får betalt med kort sätts pengarna löpande in på ditt företagskonto.

ett kort i en hand

Ta betalt med kort via kortterminal

Betalning via kortterminal är en helhetslösning bestående av ett kortinlösenavtal med Handelsbanken och med en kortterminal från Verifone. Du väljer om du vill ha en bärbar eller stationär terminal. Terminalen levereras inom ett par dagar direkt från Verifone. Den är då startklar, det är bara att aktivera den och börja ta betalt.

Du kan även teckna ett separat kortinlösenavtal med oss, och ett avtal med valfri terminalleverantör. 

Du kan läsa mera om erbjudandet nedan:

Aktivt valutaval - låt dina kunder betala i sin hemvaluta

Aktivt valutaval är tjänsten som gör att dina kunder med utländska kort kan välja mellan att betala sina kortköp i sitt hemlands valuta. Fördelarna är många, både för dig och för dina kunder och tjänsten är dessutom kostnadsfri.

Ta betalt med kort i din e-handel 

Tar du betalt med kort kan du låta kunder över hela världen handla dygnet runt i din e-butik. Du kan ta emot de flesta korten och även ta betalt i olika valutor. Pengarna sätts löpande in på ditt företagskonto.

Du kan också få kortinnehavarens medgivande att debitera kortet löpande, det är mycket användbart för till exempel månadsprenumerationer och medlemsavgifter.

För att erbjuda kortbetalning behöver du ansluta dig till en betalväxel. En betalväxel hjälper dig hantera och administrera säkra betalningar. Den fungerar som en länk mellan din e-butik och bankens system.

Du kan läsa mera om olika betalväxlar nedan:


Ökad säkerhet för dig som tar betalt med kort

Sedan 14 september 2019 gäller ändringar av betaltjänstlagen som innebär höjda säkerhetskrav vid kortbetalningar. Dessa ändringar har gjorts bland annat för att minska risken för bedrägerier och kommer påverka framför allt e-handeln men även den fysiska handeln. 

Rent praktisk innebär detta att när du handlar med ditt kort behöver banken veta att rätt person utför köpet. Den kontrollen sker genom en identifiering som visar att du är du. Ett konkret exempel är signering med Mobilt BankID eller PIN-kod när du handlar online eller i butik. 


Vill du börja ta betalt med kort?

Om du vill veta mer om kortbetalning är du välkommen att kontakta ditt lokala bankkontor. Du kan även ringa vår kortsupport på 08-701 62 75 så hjälper vi dig med dina frågor.