1. Företag
 2. /
 3. Konton och betalningar
 4. /
 5. Ta betalt
 6. /
 7. Kortbetalningar

Kortbetalning

Ta betalt med kort där du träffar din kund. Med kortinlösenavtal hos oss kan du enkelt ta betalt i butik, på mässor och marknader eller på internet.

Ta betalt med kort

Att betala med kort är ett av de vanligaste betalsätten både i butik och på internet. Många kunder förväntar sig att kunna betala med kort. Genom att ta emot kort kan du öka din försäljning, få nöjdare kunder och minska din kontanthantering. I din webbshop kan du ta emot de flesta korten och även ta betalt i olika valutor. När du får betalt med kort sätts pengarna löpande in på ditt företagskonto.

För att ta betalt med kort i din fysiska butik eller i din e-handelsbutik behöver du ett kortinlösenavtal. 

Kortbetalning i fysisk butik

Ta betalt med kort via kortterminal

Genom att erbjuda dina kunder att betala med kort minskar du din fakturahantering och får snabbt in pengarna på kontot. Dessutom har du tillgång till bemannad support som hjälper dig med alla frågor.

För att ta betalt med kort i din fysiska butik behöver du ett kortinlösenavtal. Kortinlösenavtal tecknar du med oss, antingen via ditt bankkontor eller via Affärstjänster i internetbanken.  

Efter att du har tecknat dig för ett kortinlösenavtal med Handelsbanken kan du själv välja vilken terminalleverantör du önskar ha. Behöver du hjälp med att välja terminalleverantör kan du kontakta ditt bankkontor så hjälper vi dig vidare.

Logga in och tecknaÖppnas i nytt fönster

Gör så här för att beställa kortinlösenavtal

 1. Logga in på internet företag
 2. Klicka på Affärstjänster i menyn till höger
 3. Börja med att teckna huvudavtalet för Affärstjänster
 4. Klicka på kortinlösenavtal fysisk butik och signera. 
Du kan också beställa kortinlösenavtal via ditt bankkontor

Kortbetalning i webbutik

Ta betalt med kort i din e-handel 

Tar du betalt med kort kan du låta kunder över hela världen handla dygnet runt i din e-butik. Du kan ta emot de flesta korten och även ta betalt i olika valutor. Pengarna sätts in på ditt företagskonto löpande efter att kunden gjort betalningen. 

Du kan också få kortinnehavarens medgivande att debitera kortet löpande, det är användbart för till exempel månadsprenumerationer och medlemsavgifter.

För att erbjuda kortbetalning behöver du ansluta dig till en betalväxel. En betalväxel hjälper dig hantera och administrera säkra betalningar. Den fungerar som en länk mellan din e-butik och bankens system.

Du behöver också ett kortinlösenavtal med Handelsbanken. Kortinlösenavtal tecknar du med oss, antingen via ditt bankkontor eller via Affärstjänster i internetbanken.  

Logga in och tecknaÖppnas i nytt fönster

Gör så här för att beställa kortinlösenavtal

 1. Logga in på internet företag
 2. Klicka på Affärstjänster i menyn till höger
 3. Börja med att teckna huvudavtalet för Affärstjänster
 4. Klicka på kortinlösenavtal e-butik och signera. 

Du kan också beställa kortinlösenavtal via ditt bankkontor


Aktivt valutaval - låt dina kunder betala i sin hemvaluta

Aktivt valutaval är tjänsten som gör att dina kunder med utländska kort kan välja mellan att betala sina kortköp i sitt hemlands valuta. Fördelarna är många, både för dig och för dina kunder och tjänsten är dessutom kostnadsfri.


Ökad säkerhet för dig som tar betalt med kort

Sedan 14 september 2019 gäller ändringar av betaltjänstlagen som innebär höjda säkerhetskrav vid kortbetalningar. Dessa ändringar har gjorts bland annat för att minska risken för bedrägerier och kommer påverka framför allt e-handeln men även den fysiska handeln. 

Rent praktisk innebär detta att när du handlar med ditt kort behöver banken veta att rätt person utför köpet. Den kontrollen sker genom en identifiering som visar att du är du. Ett konkret exempel är signering med Mobilt BankID eller PIN-kod när du handlar online eller i butik. 


Vill du börja ta betalt med kort?

Om du vill veta mer om kortbetalning är du välkommen att kontakta ditt lokala bankkontor. Du kan även ringa vår kortsupport på 08-701 62 75 så hjälper vi dig med dina frågor.