Faktura för företag

Sköt företagets fakturering själv eller låt oss förenkla hanteringen. Med rätt utformad faktura och rätt rutiner får du rätt betalt till rätt konto.
En man sitter vid sin dator och fakturerar

Faktura som konkurrensfördel

Att låta företagets kunder betala med faktura kan du använda som konkurrensfördel eftersom det är praktiskt för kunden. Fakturering innebär att du levererar produkten eller tjänsten till kund innan kunden behöver betala. Det innebär också att det dröjer innan du får betalt. Därför erbjuder vi ett antal tjänster som gör det enklare för dig och ditt företag att sköta fakturahanteringen.
filöverföring

Bankgiro och automatik i fakturaflödet med OCR

Ditt bankgironummer är vad dina kunder behöver för att betala dina fakturor. Både privatpersoner och företag kan betala till bankgironummer via alla svenska banker. Du kopplar ditt bankgironummer till ett valfritt företagskonto. Om ditt företag har många inbetalningar kan du få automatisk avprickning i ditt ekonomiprogram. Med OCR-fakturering kan du dessutom enklare identifiera inbetalningarna.

Låt oss skicka fakturorna

Vi kan hjälpa dig med att leverera fakturor. Du skickar fakturainformation till banken via fil eller manuellt. Vi förmedlar fakturorna vidare på det sätt som din kund valt. E-fakturor är allt vanligare, men om kunder även i fortsättningen vill ha pappersfakturor hjälper vi dig med utskrift och distribution. 

För återkommande betalningar

Autogiro passar företag och organisationer som har återkommande betalningar från sin kundkrets, exempelvis bensinbolag, försäkringsbolag, hyresvärdar och kommuner. Pengarna dras automatiskt från betalarens konto på förfallodagen och går direkt in på företagets konto. Både privatpersoner och företag kan betala via Autogiro. Autogiro är en helt elektronisk tjänst. 

the globe

Fakturera utlandet

Att få betalt från utlandet kan innebära större risker än betalningar inom Sverige. Därför är det viktigt hur du utformar avtal och betalningsvillkor vid utlandsaffärer. Med korrekta fakturor undviker du risker och onödiga kostnader.

Få rätt betalt i rätt tid

Så skriver du en korrekt faktura 

Säljer du varor eller tjänster till ett annat företag eller juridisk person? Då måste du som företagare alltid utfärda en faktura. Du bör även ange att du ”har F-skatt” eller att du är ”godkänd för F-skatt”. Om du säljer för mindre än 4 000 kronor inklusive moms så räcker det med en så kallad förenklad faktura.

Om du istället säljer till en privatperson eller om det handlar om mindre tjänster kan det räcka med ett kvitto.

Skatteverket har listat allt du måste behöver tänka på när du skriver en korrekt faktura. Här hittar du även vad som gäller kvitton.

Få koll på din kund med en kreditupplysning

Det kan kosta att ge sig in i dåliga affärer. Men det kostar också att avstå från bra affärer. Undvik krångel, gör en kreditupplysning. En kreditupplysning från UC beställer du i internetbanken. 

Du kan beställa upplysningar på så väl svenska som utländska företag och privatpersoner. Du kan även beställa scannade bokslut på svenska företag.