E-faktura för företag

Sluta skriva ut och posta dina fakturor. Låt oss hjälpa dig. Skicka fakturainformationen till oss så skickar vi fakturor till dina kunder.
En kvinna som driver företag

Lämna fakturorna till oss

Låt oss hjälpa dig med fakturahanteringen. Du skickar fakturainformation till banken via fil eller manuellt. Vi förmedlar fakturorna vidare på det sätt som din kund valt. E-fakturor är allt vanligare, men om kunder även i fortsättningen vill ha pappersfakturor hjälper vi dig med utskrift och distribution. 

Skicka en fil – vi sköter resten

Som fakturautställare skapar du fakturaunderlaget i företagets affärssystem. Istället för att skriva ut fakturorna, kuvertera och posta dem skapar du en fakturafil som du skickar alla fakturorna i. Om ni har ett affärssystem som inte stödjer e-faktura kan du skapa fakturafilen via en virtuell skrivare istället. 

När vi fått fakturafil med fakturorna kontrollerar vi dem och förmedlar dem vidare på det sätt som din kund valt. Vissa blir pappersfakturor, men de allra flesta blir e-fakturor.  

Med e-fakturor blir kostnaderna mindre, administrationen effektivare och säkerheten högre. Vi kan skicka e-fakturor till både privatpersoner och företag. 

Om dina kunder trots allt vill ha pappersfakturor kan vi ta hand om utskrift och distribution. Då skickar du fakturorna i samma fil som dina e-fakturor.

Återrapportering

Du kan få återrapportering om godkända och avvisade fakturor på olika sätt. Betalningen från din kund redovisas tillsammans med övriga bankgiroinbetalningar enligt det sätt kunden har valt. 

Vad behöver dina kunder göra?

Dina kunder anmäler sig till e-faktura via en anmälningssida eller direkt till företaget. Det finns olika distributionssätt för att skicka e-faktura och det är kunden som väljer. De olika sätten är:

  • E-faktura till internetbank
  • E-faktura på fil till affärssystem
  • Pappersfaktura
  • Pdf via e-post

Vill du veta mer om hur du kan förenkla din vardag?

En pratbubbla med ett frågetecken inuti och en pratbubbla med ett i inuti

Hur du kan förenkla din vardag beror på många saker. Varje företag har sina specifika behov. Boka ett möte med en rådgivare på ditt lokala bankkontor för att få den hjälp du behöver.