Bankgiro

Bankgironumret är adressen till ditt företagskonto. Det är allt dina kunder behöver för att betala fakturorna.

Fakturera med hjälp av bankgiro

Ett giro för alla betalningar

Företagets bankgironummer är allt dina kunder behöver för att betala dina fakturor. Du kan byta konto men ändå behålla samma bankgironummer. 

Du kopplar ditt bankgironummer till ett valfritt affärskonto. Alla inbetalda pengar går rakt in på det kopplade kontot och du kan direkt använda pengarna för att betala leverantörer, skatter och löner. Både privatpersoner och företag kan enkelt betala till ditt bankgironummer via alla svenska banker.

Pricka av inbetalningarna

Om ditt företag har många inbetalningar kan det underlätta att få automatisk avprickning i ditt ekonomiprogram med tjänsten Bankgiro Inbetalningar. Automatisk avprickning innebär att du snabbt ser snabbt vilka kunder som betalat eller vilka som ska få påminnelse.  

Stämmer du av företagets kundreskontra manuellt hittar du detaljerad information om inbetalningar som gjorts via bankgiro i våra internettjänster och appar. I Internet Företag kan du dessutom hämta en redovisningsfil som du kan använda direkt i ditt ekonomiprogram.

Automatik i fakturaflödet med OCR-fakturering

Genom att använda OCR-nummer när du fakturerar kan du säkerställa att dina kunder alltid anger rätt referens vid betalning. Med OCR-nummer blir det enklare att identifiera inbetalningarna. OCR-nummer är ett tillval till tjänsten Bankgiro Inbetalningar.

Fördelar med bankgiro 

Inbetalda pengar blir snabbt disponibla. 

Enkelt för dina kunder att betala – oavsett vilken bank de använder.

Du kan koppla flera bankgironummer till samma konto.

Bankgironummer ingår i Företagspaketet och Egen firma.


När passar det att fakturera?

Att fakturera passar framför allt om du jobbar med kunder du känner eller som gärna vill ha en faktura.

Det är också ett alternativ när det är någon annan på företaget som tar hand om att ta betalt än den som träffar kunden, eller om du befinner dig i en miljö där du inte kan ta betalt på en gång.

Man sitter i möte och ser engagerad ut

Underlätta vardagen 

Automatisera och ditt arbete blir enklare, hanteringen blir effektivare och du får bättre överblick och kontroll.

Filtjänster