1. Företag
 2. /
 3. Konton, kort och betalningar
 4. /
 5. Betala
 6. /
 7. Swish Utbetalning

Swish Utbetalning

Nu kan ditt företag göra utbetalningar från affärssystemet till privatpersoner där mottagaren får pengarna direkt och en notis i Swish-appen.
Swish på mobilen med återbetalningssumma

Skippa utskick av värdeavier

Med Swish Utbetalning kan företaget hantera utbetalningar till privatkunder på ett smidigare och effektivare sätt. Ni behöver inte skicka ut en värdeavi, utan gör en Swish Utbetalning till er kund som får pengarna på kontot direkt.

Ett enklare sätt att betala tillbaka

Hur går ni tillväga om en kund har betalat för mycket?

Swish Utbetalning lämpar sig för företag som vill effektivisera sina rutiner för utbetalning. Ni kan minska kontanthanteringen, ersätta värdeavier och erbjuda snabbare och säkrare utbetalning. Utbetalningarna sker med obligatorisk matchning av person och mobilnummer för ökad säkerhet. Utbetalningen skickas från ert affärssystem maskinellt eller manuellt. 

Med en uppkoppling från ert affärssystem via ett API kan ditt företag administrera utbetalningar i realtid till privatkunder som kan ta emot Swish. Mottagaren får en notis i Swish-appen på samma sätt som de får vid en swish-transaktion från en privatperson. 

Så här fungerar det:

 1. Ni skickar en utbetalning från ert affärssystem
 2. Swish-systemet matchar mottagarens personnummer med angivet mobilnummer
 3. Mottagaren får pengarna direkt på kontot
 4. Mottagaren får en notis i Swish-appen
 5. Ni kan välja att få en fil med återrapportering för maskinell avstämning. Utbetalningarna visas direkt i internettjänsten

Ni tecknar Swish Utbetalning genom att kontakta ert bankkontor. 

Passar till exempel vid

 • Försäkringsersättning 
 • Kostnad- och utläggsersättning
 • Företag som köper varor från privatpersoner
 • Ersättning vid reklamation för rese- och handelsföretag

Swish för företag

Nästan alla använder Swish idag. Genom att ta betalt med Swish erbjuder du dina kunder ett populärt betalsätt. Allt kunden behöver är sin mobiltelefon och Swish-appen. Swish Handel kan du använda i butik, e-butik och app. Swish Företag är en tjänst för dig som utan kassa träffar kunden. Du som har Swish Företag kan också komplettera med Swish företagsapp som gör det ännu enklare för dig att ta betalt.
en kvinna i en saluhall som räcker över en påse över en disk till en man

Swish Företag 

Ge dina kontantlösa kunder ett alternativ. Många situationer går att lösa med några knapptryckningar på mobilen. 

en som mottar swish vid foodtruck

Swish Handel

Med Swish Handel kan du erbjuda dina kunder ett populärt betalsätt i butik, e-butik och app. Allt din kund behöver för att kunna betala är sin mobiltelefon och Swish-appen