1. Företag
  2. /
  3. Digitala tjänster
  4. /
  5. Inloggningssätt

Inloggningssätt för företag

Du kan logga in med Mobilt BankID, inloggningskort och kortläsare eller personlig kod beroende på tjänst.
mobil med BankId

Mobilt BankID

Med Mobilt BankID har du alltid legitimationen med dig i din telefon. Du kan göra dina vanligaste bankärenden och legitimera dig hos företag och myndigheter. Du legitimerar dig med hjälp av din telefon och en kod på minst sex siffror. Koden väljer du i samband med att du aktiverar Mobilt BankID.

Mobilt BankID kan användas för att

  • Logga in till mobilappen och göra bankärenden.
  • Logga in till internetbanken och göra bankärenden. 
  • Logga in till andra tjänster som stödjer Mobilt BankID. Till exempel Skatteverket.

För att kunna beställa Mobilt BankID behöver du ladda ner BankID säkerhetsapp till telefonen eller surfplattan. Du behöver även vara inloggad på internetbanken för dig som privatperson, med kortläsaren ansluten med sladd till din dator.

Kom igång med Mobilt BankID

En kortläsare — två möjligheter

Använd din kortläsare med eller utan sladd

Med din kortläsare kan du logga in i internetbanken och utföra dina bankärenden. Du kan välja om du vill logga in med eller utan sladd. Med sladd så fungerar ditt inloggningskort som ett BankID. Utan sladd kan du logga in på din dator, din surfplatta eller din telefon. Du kan utföra fler ärenden om du är inloggad med sladd.

Med sladden i kortläsaren blir ditt inloggningskort ett BankID

Ett BankID finns lagrat på ditt inloggningskort och fungerar när du kopplar i sladden i datorn och i kortläsaren. Du kan då logga in på exempelvis Skatteverket, Försäkringskassan eller Pensionsmyndigheten. För att kortläsaren ska fungera med sladd måste du installera BankID-programmet och drivrutinen för kortläsaren på din dator.


Talande kortläsare

Passar dig som är synskadad eller av annan anledning vill ha en kortläsare som talar med dig. Talande kortläsare ger samma möjligheter som en vanlig kortläsare och inloggningskort med eller utan sladd.

Kontakta ditt bankkontor för att beställa en talande kortläsare. Det går även att ringa till oss dygnet runt på 0771 - 778899.

Hjälp och support för talande kortläsareÖppnas i nytt fönster

Logga in i telefontjänsterna med en personlig kod

Med en fyrsiffrig personlig kod kan du

  • Logga in i våra appar och göra bankärenden
  • Legitimera dig när du ringer Personlig service

Inloggningssättet passar dig som använder flera av våra tjänster för mobil och telefon. Koden är fyrsiffrig och du väljer den själv när du tecknar avtal. Du kan även byta koden direkt i internetbanken.

Logga in och välj eller ändra personlig kodÖppnas i nytt fönster