Swish för företag – svårt att vara utan

Swish har i mångt och mycket förändrat hela betalningslandskapet. Vad är det som är så bra med Swish? Luta dig tillbaka, här kommer hela listan.

8 anledningar som talar för Swish

Idag använder nästan hela Sveriges befolkning Swish och antalet växer för varje år. Så här kan du som företagare dra nytta av finesserna med Swish.  

  1. Förbättrat kassaflöde – att kunna ta emot snabba betalningar i realtid direkt från kundens bankkonto in till ökar din likviditet. 
  2. Ökade intäkter – genom att erbjuda flera olika betalsätt, Swish och   för att nämna några, kan du locka till dig fler kunder som föredrar olika sätt att betala. En bekvämlighet som kan vara avgörande för om kunden väljer handla hos just dig. 
  3. Bättre kundupplevelse – med en bekväm och modern betalningsmetod förbättrar du kundupplevelsen. Kunden betalar enkelt med sin mobiltelefon och behöver inga fysiska betalningsmedel, såsom bankkort eller kontanter, nära till hands. Kopplar du ihop din webbutik med din fysiska genererar du dessutom en helt sömlös upplevelse.
  4. Effektivare bokföring – möjligheten att integrera Swish i företagets affärssystem med  gör det enklare att spåra betalningar och minskar risken för mänskliga fel. Ett bra komplement är  , där du får en bra överblick över betalningarna.
  5. Ett betalsätt med hög konvertering – är svenskarnas föredragna betalsätt i åldrarna 18-54 och det betalsätt som får flest kunder att slutföra sina köp framgångsrikt på nätet, enligt Kantar Sifo.
  6. Enklare utbetalningar till privatpersoner – genom att använda   får du en enkel och snabb hantering av dina utbetalningar vid till exempel försäkringsersättning eller returer. Det kan också vara en smidig lösning för att betala ut utlägg till anställda innan lön. Och kanske det bästa av allt – du slipper skicka ut värdeavier per post. 
  7. Tryggt för kunden – kunden signerar alltid sina köp med  BankID. Att flertalet av Sveriges banker står bakom lösningen ger en hög grad av tillförlitlighet och förtroende. 
  8. Hållbart och inkluderande – Swish betalsystem är dataeffektivt och genererar minimal . Möjligheten till förinställda belopp och mottagare både förenklar och är inkluderande för alla typer av människor, i alla åldrar. Även för dem som inte är så digitalt bevandrade. Varför inte passa på att mäta ditt företags klimatpåverkan i .


"Det är få företagsidéer som blir ett verb. Att swisha vet alla vad det är idag."

Handelsbanken.se
Axel Rusth, företagsrådgivare på Handelsbanken

Här finns något för alla

Mindre företag och föreningar

Små företag och till exempel idrottsföreningar som har enklare betalningar på mindre belopp kan dra nytta av Swish för att erbjuda ett bekvämt betalsätt till sina kunder. 

Servicebranschen

Företag som till exempel naprapater, hantverkare och frisörsalonger kan använda Swish för att ta emot betalningar direkt på plats utan behov av kontanter eller kortterminaler. 

Evenemangsarrangörer

För företag som arrangerar konserter och andra tillställningar kan Swish vara ett praktiskt sätt att sälja biljetter och ta emot betalningar på evenemangsområdet.

Försäljning på mässor eller marknader

Företag som säljer produkter på tillfälliga platser kan dra nytta av Swish för att underlätta betalningar från kunder som inte har kontanter tillgängliga. 

Företag som bedriver handel

För företag som bedriver handel i fysisk butik med självutcheckning och självscanning eller i webbutik och app kan det vara praktiskt att erbjuda snabba och smidiga transaktioner med Swish.

Större företag

För större företag kan Swish vara en bra back up-lösning om det skulle vara temporära problem med andra betalningssystem. 

Frågor och svar

Så här skaffar du Swish för företag

 - Handelsbanken.se
Att kunna ta betalt där du möter din kund är en förutsättning idag. Swish är en trygg och säker betalningslösning som uppskattas av kunderna. Vi tillhandahåller betalsätten för dig, oavsett om det rör sig om fysisk handel, webbutik eller app. Läs mer om våra olika Swish-tjänster för företag och hur du skaffar dem.

Du kanske också är intresserad av det här

 - Handelsbanken.se

Köpa bostadsrätt

 - Handelsbanken.se

Ska ni flytta ihop?

Bolån - Handelsbanken.se

Få koll på kontantinsats