Hur kan Affärstjänster hjälpa ditt företag?

Affärstjänster är den bästa platsen för företagets banktjänster. Men hur fungerar det och varför ska ditt företag använda det?

Upptäck fördelarna med Affärstjänster

Visste du att du som företagskund hos oss har tillgång till Affärstjänster? Affärstjänster fungerar som en integrerad e-butik i internetbanken, där det flesta av bankens tjänster, till exempel Swish och företagskort, bokföring och fakturering kan beställas och administreras. Du kan också beställa tjänster via våra samarbetspartners och koppla ditt affärssystem, som till exempel Fortnox, med ditt konto på banken.

I Affärstjänster erbjuder vi även ett Affärssystem uppdelat i moduler så att du kan välja de delar som passar ditt företag bäst. Det bästa med vår lösning är att modulerna också fungerar ihop samt tillsammans med banken så att det blir färre klick och ökad automatisering. 

I denna intervju delar två av våra experter med sig av sina bästa tips och insikter samt hur Affärstjänster kan hjälpa dig och ditt företag – Peter Lynghav, produktchef för Affärstjänster och Malin Henningsson, företagsrådgivare på ett bankkontor i Stockholm.

Hur skulle du beskriva Affärstjänster?

– Affärstjänster är utformade för att ge dig maximal flexibilitet. Det fungerar som en e-butik som effektivt hanterar hela ditt företags behov samlat på ett och samma ställe, säger Peter Lynghav.

Hur fungerar Affärstjänster? 

– Vi har samlat de viktigaste ekonomiska verktygen för företag i Affärstjänster. Här får du som företagskund tillgång till en butik där du hanterar din ekonomi direkt i vår internetbank eller mobilapp, fortsätter Peter Lynghav. 

Du kan till exempel ta emot dina leverantörsfakturor digitalt och betala dem med en enda knapptryckning, fotografera kvitton för bokföringen och fakturera dina kunder, digitalt eller på papper.

Vad är fördelarna med Affärstjänster?

– Genom Affärstjänster får du en övergripande och tydlig bild över hur din verksamhet går bland annat genom olika grafer och tips som bygger på data från ditt affärssystem i realtid. För att arbeta så effektivt som möjligt kan du prenumerera på just de tjänster som passar ditt företag bäst, säger Malin Henningsson.

Handelsbanken.se
Kom igång med Affärstjänster redan idag

Varför ska du som företagare ha Affärstjänster?

– Med Affärstjänster handlar det om att möjliggöra för dig som företagskund att enklare få åtkomst till dina tjänster via vår e-butik, säger Peter

– Det handlar också om att automatisk och grafiskt tillhandahålla fakta för dig som kund över hur ditt företag går och mår, förklarar Peter Lynghav.

Vilka tjänster kan du välja i Affärstjänster?

I Affärstjänster finns det över 60 tjänster att beställa beroende på dina behov. Du kan beställa företagskort, Swish, betalningslösningar via Worldline, e-faktura, bokföring, fakturering och löneadministration, för att nämna några.

Vad kostar det?

– Affärstjänsters butik kostar ingenting och ingår i företagspaketet när du blir kund hos oss. De är bara de tjänster du beställer i Affärstjänster som du betalar för, förklarar Malin.

Kundnöjdhet och tillväxt

Peter Lynghav berättar att en fjärdedel av Handelsbankens företagskunder redan använder Affärstjänster och att antalet ständigt ökar. Malin Henningsson tillägger att våra företagskunder som använder Affärstjänster idag är mycket nöjda, vilket är ett kvitto på att det är en bra och väl fungerande tjänst.

– Vi ser en stadig ökning av företagskunder som ansluter sig, både stora och små företag, som alla vill förenkla sin administration. Det känns fint att kunna hjälpa dem, avslutar Peter.

Handelsbanken.se

Peter Lynghav, Product Manager, Handelsbanken.

Handelsbanken.se

"Med Affärstjänster betalar du bara för det du behöver"

Malin Henningsson, företagsrådgivare, Handelsbanken Kungsträdgården.

Sammanfattning fördelar med Affärstjänster

 • Integrerad e-butik:
  Hantera bokföring, fakturering, Swish och företagskort direkt i internetbanken.

 • Kostnadseffektivt:
  Inkluderat i företagspaketet, betala bara för de tjänster du använder.

 • Brett tjänsteutbud:
  Välj bland över 60 tjänster som anpassas efter ditt företags behov.

 • Översikt och insikt:
  Få en tydlig grafisk presentation av ditt företags ekonomiska status.

 • Automatisering:
  Koppla ihop ditt bokföringsprogram med banken för automatisk bokföring och betalningshantering.

Frågor och svar

Minska administration och få tid över

Handelsbanken.se

Beställ Affärstjänster som underlättar  

Med Affärstjänster kan du enkelt sköta fakturering, bokföring och hantering av löner. Du får även tips om hur du kan effektivisera ditt företag. 

Du kanske även är intresserad av

Handelsbanken.se

Frigör tid med integrerat affärssystem 

Spendera mindre tid på administration? Med integrerat affärssystem kan det bli verklighet. Här förklarar vi hur Bankintegration kan hjälpa ditt företag.

Handelsbanken.se

8 anledningar som talar för Swish

Swish har i mångt och mycket förändrat hela betalningslandskapet. Vad är det som är så bra med Swish? 

 - Handelsbanken.se

Skatteavdraget du inte vill missa 

Du som företagare tar väl inte ut för lite lön för att få maximal avsättning till din allmänna pension? Se expertens tips.