Jämför sparformer

Vilken sparform du ska välja beror på hur just ditt behov ser ut.

Om du vill spara till barn kan Investeringssparkonto (ISK) eller Kapitalspar Barn passa. Till ditt pensionssparande kan du välja Kapitalspar Pension eller ISK.

Investeringssparkonto Kapitalförsäkring Depåkonto
Avgiftsfritt
Spara i fonder
Spara i aktier och andra värdepapper
Tillgång till marknadsinformation och kurser
Välj själv hur pengarna ska betalas ut
Deklaration Ingen deklaration för enskilda köp och försäljningar. Ingen deklaration för enskilda köp och försäljningar. Du deklarerar för enskilda köp och försäljningar.
Vem får pengarna om du avlider? I första hand maka/make, barn och deras barn. I andra hand föräldrar, syskon och syskon­barn. Du bestämmer själv I första hand maka/make, barn och deras barn. I andra hand föräldrar, syskon och syskon­barn.
Läs mer

Investeringssparkonto

Kapitalförsäkringar Depåkonto

Har du bestämt dig för sparform?

Om du är redo att välja sparform kan du som redan är kund hos oss logga in och komma igång direkt.

Investeringssparkonto

Investeringssparkontot är avgiftsfritt. Du kan köpa och sälja värdepapper och fonder utan att deklarera för varje enskild affär. Däremot betalar du en schablonskatt på ditt kapital.

Kapitalförsäkringar

Med en kapitalförsäkring kan du välja vem som ska få pengarna och hur de ska betalas ut. Köp och sälj utan att deklarera för varje affär. Istället betalar du en schablonskatt på ditt kapital. 

Depåkonto

I ett depåkonto kan du handla med de vanligaste värdepappren. Du behöver deklarera alla dina affärer och skatta för eventuella vinster. Men du slipper att bli schablonbeskattad.

Hur kan jag tänka kring sparformer?

Svara på två frågor och få tips kring hur du kan tänka när du ska välja sparform. Det finns för och nackdelar med alla alternativ.

Fråga 1 av 2

1. Hur sparar du i fonder och värdepapper?