Handelsbanken

Skala Kapitalskyddade placeringar

Placera på aktiemarknaden med kapitalskydd. Du vet vad du minst får tillbaka vid löptidens slut

Möjlighet till avkastning med trygghetsdel

Skala Kapitalskyddade placeringar ger dig möjlighet att ta del av en uppgång på aktiemarknaden samtidigt som du vet vad du minst får tillbaka vid löptidens slut. Placeringen består av två delar: en trygghetsdel som står för säkerheten och en marknadsdel som möjliggör avkastningen. Ibland erbjuds ett alternativ med överkurs som ger möjlighet till ännu högre avkastning. 

Läs mer om Skala Kapitalskyddade placeringar

Här finner du mer information om hur Skala Kapitalskyddade placeringar fungerar och vilka delar produkten består av.

Teckna och sälja Skala Kapitalskyddade placeringar

Passandebedömning

För att teckna Skala Kapitalskyddade placeringar måste du ha gjort en passandebedömning som visar att du förstått produkten. Du som inte är godkänd för handel med kapitalskyddade placeringar kan läsa mer här.

Teckna

För att teckna Skala kapitalskyddade placeringar behöver du en depå, ett Investeringssparkonto eller en Kapitalförsäkring. Du kan anmäla dig under hela teckningsperioden för att delta i en aktuell emission. 

Ny avgiftsmodell

För att öka tydligheten inför Handelsbanken ny och mer transparent avgiftsmodell för kapitalskyddade placeringar. En administrationsavgift tas ut dagligen, och liknar mer avgiftsuttag för fonder. Detta innebär att du endast betalar för den faktiska innehavstiden, om produkten säljs i förtid på andrahandsmarknaden. Läs mer på sidan Avgiftsmodell.

Sälja

Du kan under löptiden sälja hela eller delar av ditt innehav till aktuell börskurs. Om du säljer i förtid kan värdet på placeringen vara lägre än det kapitalskyddade beloppet. 

Läs också

En börsanalytiker väntar på tåget

Analytikernas tips om bolåneräntor

Kommer bolåneräntorna att gå upp eller ner? Se videoklipp med våra analytiker och läs mer i Boränteindikatorn.

Boränteindikatorn