1. Privat
  2. /
  3. Spara
  4. /
  5. Aktier och andra värdepapper
  6. /
  7. Kapitalskyddade placeringar

Kapitalskyddade placeringar

Kapitalskyddade placeringar ger möjlighet till god avkastning samtidigt som du vet vad du minst får tillbaka vid placeringens slut.

Du vet vad du minst får tillbaka

Kapitalskyddade placeringar är placeringar där du redan vid köptillfället vet vad du minst får tillbaka om du behåller placeringen till återbetalningsdagen.

Aktieindexobligation vanligast

Det finns flera olika typer av kapitalskyddade placeringar. Aktieindexobligation är ett exempel och den är också vår vanligaste, löptiden är oftast mellan tre och fem år och det kommer nya erbjudanden flera gånger per år.

  • Lägre risk än aktiemarknaden.
  • Minst nominellt belopp tillbaka.
  • Möjlighet till bra avkastning.

solpaneler

Klimat Europa och Hållbarhet Global

Hållbara placeringar blir alltmer populära. Nu kan du placera i en aktieindexobligation kopplad till ett index med inriktning mot klimatsmarta europeiska bolag. Dessutom erbjuder vi en aktieindexobligation med inriktning mot hållbara bolag i ett globalt index. 

Klimat Europa 
Aktieindexobligation Klimat Europa är kopplad till indexet Ethical Europe Climate Care Index som innehåller 30 utvalda aktier från hela Europa. Bolagen som ingår i indexet ligger i framkant vad gäller miljö, hållbarhet och etik. Genom att investera på flera marknader uppnås en bra riskspridning.

Hållbarhet Global 
Aktieindexobligation Hållbarhet Global är kopplad till indexet Solactive Sustainable Development Goals World MV Index som innehåller utvalda aktier från hela världen. Bolagen som ingår i indexet ligger i framkant vad gäller miljö och etik. Genom att investera på flera marknader uppnås en bra riskspridning.
Logga in och köp kapitalskyddade placeringarÖppnas i nytt fönster

Följ marknaderna och ta del av våra analyser

Köpa, sälja, öka eller minska?

När du har depå och är inloggad hittar du våra analytikers köp- och säljrekommendationer för aktier.

För de flesta kapitalskyddade placeringar kan du se aktuellt värde. Om värdet är högre än det du betalade kan du själv avgöra om det är läge att vinstsäkra genom att sälja.

Våra rekommendationer är generella och inte tänkta som en personlig rekommendation till dig. För ett bra placeringsbeslut bör du utgå från din egen erfarenhet och prata med en rådgivare om vad som är lämpligt för just dig.

Dagsfärska analyser och börsnyheter i mobilappen

Våra experter följer utvecklingen på aktie- och räntemarknaden. 

Om du har en depå, till exempel ett Investeringssparkonto, och loggar in på internetbanken eller mobilappen får du tillgång till börskurser i realtid, nyheter från Nyhetsbyrån Direkt samt dagsfärska analyser och kommentarer.