- Handelsbaken.se

Pensionsfonder − spara enkelt och bekvämt till din pension

Upptäck våra pensionsfonder

Pensionsfonder kallas ofta för generationsfonder eftersom det finns en särskild fond för varje generation. Du som är född på till exempel 70-talet kan välja att placera i en pensionsfond som är anpassad just för din ålder. Det innebär att innehållet i fonden optimeras efter hur lång tid du har kvar till pensionen. 

Kort om generationsfonder: 

  • med aktier och räntebärande värdepapper
  • Låg avgift
  • Anpassar sig automatiskt

Vad är pensionsfonder?

Tid: 2 min 12 sek

Fondskolan med Rebecca

Våra pensionsfonder kallas också generationsfonder. Om du till exempel är född på 90-talet finns Pension 90, där siffran står för det årtionde du är född. Det finns en fond för varje generation.
Om du har många år kvar att jobba innehåller fonden enbart aktier fram till att årskullen har cirka 10 år kvar till pension. Då viktas innehållet i fonden om mot mer räntebärande värdepapper. 

Pensionsfonder till din Premiepension

Våra generationsfonder som du kan välja till din Premiepension är anpassade för pensionssparande. När du närmar dig pensionsåldern minskas risken genom att andelen aktiefonder går ner och andelen räntefonder ökar. 

Ditt fondval för Premiepensionen gör du hos Pensionsmyndigheten genom att logga in med ditt BankID och skriva det PPM-nummer som gäller för den fond eller de fonder du vill ha.

Här kan du läsa mer om hur Premiepension fungerar och hur du kan byta premiepensionsfonder.

Pension 80

PPM-nummer: 243022

Pension 70

PPM-nummer: 278853

Pension 60

PPM-nummer: 350512

Pension 50

PPM-nummer: 314682

Vill du fondspara hållbart i din tjänstepension?

Pensionsspara i Svanenmärkta fonder 

Hos oss hittar du Hållbar Pension. Det är Sveriges första Svanenmärkta entrélösning för tjänstepension. En utvald paketlösning av fonder som alla är Svanenmärkta. Kallas entrélösning för det är där dina pensionspengar placeras när du är ny pensionssparare. 

Perfekt för dig som inte vill välja fonder själv och vill vara säker på att ditt sparande håller över tiden.

Handelsbanken Hållbar Pension: 

  • Ett bekvämt och långsiktigt sparande
  • En hållbar lösning som är Svanenmärkt
  • Låga avgifter

Pensionsspara i fonder

Handelsbanken.se

Vårt prisbelönta fondutbud har något för alla smaker. Du som gillar att välja själv vad du vill spara i har obegränsade möjligheter till att sätta samman ett fondurval som passar din smak. Tycker du om att göra det enkelt väljer du en generationsfond. Är hållbarhet viktigt för dig så har du kommit rätt. Vi väljer fonder att placera i utifrån välkända hållbarhetskriterier.

Läs också

En kvinna tittar på sitt sparande i mobilen

Kom igång med pension i appen

Har du testat Pensionsguiden i vår app? Där kan du testa dig fram till ett lämpligt sparbelopp och komma igång med ett månadssparande på några minuter. 
Läs mer om appen