1. Privat
  2. /
  3. Lån
  4. /
  5. Bolån
  6. /
  7. Lånelöfte

Lånelöfte

Ha lånelöftet klart när drömbostaden dyker upp.
Familj på väg ut ur bostaden

Med ett lånelöfte vet du hur mycket du kan få låna

Så fungerar ett lånelöfte

Ett lånelöfte är ett preliminärt besked från banken om exakt hur mycket du kan få låna till din nya bostad. Det baseras på de uppgifter du lämnar om till exempel din inkomst, om du köper bostaden själv eller tillsammans med någon och om du har några andra lån.

Lånelöftet är individuellt, men inte bindande. Du kan ansöka om ett lånelöfte redan innan du går på visningar, eftersom det inte är knutet till en specifik bostad.

1:02 min

Så ansöker du

  1. Använd vår bolånekalkyl för att räkna på hur mycket du kan få låna.

  2. Ansök om lånelöfte. När du fått ditt lånelöfte kan du leta bostad i lugn och ro – det gäller i 6 månader.

  3. Innan du skriver på kontraktet för din nya bostad behöver du kontakta oss på banken. Då gör vi både en slutlig kreditprövning och en bedömning av din nya bostad.

Du som redan är kund

För dig som redan är kund i Handelsbanken finns några av uppgifterna redan ifyllda i din ansökan när du loggar in och ansöker om lånelöfte.


Börja med att räkna på ditt bolån

Det finns flera sätt att räkna på ditt bolån. Ett bra steg att börja med är att ta reda på hur mycket du kan låna. Om du redan har en summa du vet att du vill låna – prova den gärna i vår bolånekalkyl innan du ansöker om lånelöfte.

Bolånekalkylen visar vad räntan och eventuell amortering kommer att kosta varje månad. Om du måste amortera eller inte beror på hur stor andel av bostadens pris du lånar till. Din inkomst behöver täcka den totala månadskostnaden för bolånet, och det måste finnas pengar kvar att leva på varje månad.

-

Ditt bolån ska vara tryggt

Hus i en hand

Alla våra bolånekunder får ett erbjudande om kostnadsfritt låneskydd. Låneskyddet är en försäkring som ger din familj ekonomisk trygghet om något skulle hända dig. Utöver låneskyddet får du också en rådgivare som sätter sig in i dina unika förutsättningar, och som kan den lokala bostadsmarknaden där du bor.

en tjej drar ut en låda i ett kök

Barnets första bostad

Här får du som ungdom och förälder tips och råd inför det första bostadsköpet.
Första bostaden