- Handelsbanken.se  - Handelsbanken.se

Bunden placering − ett fasträntekonto

  • Fasträntekonto med låg risk
  • Spara från 6 månader upp till 5 år
  • Omfattas av insättningsgarantin

Ett fasträntekonto för dig som vill binda ditt sparande

Vad är bunden placering?

Bunden placering är ett fasträntekonto där du får ränta på dina sparpengar. Genom att du binder pengarna mellan 6 månader upp till 5 år kan du få högre ränta än på ett vanligt sparkonto. Minsta belopp är 10 000 kronor.

Bunden placering passar dig som vill placera på längre sikt och behöver pengarna vid en given tidpunkt som till exempel kontantinsats till ett boende eller för att betala skatt.


Aktuella räntor

*Effektiv årsränta är ett sätt att uttrycka ränta som gör att det går att jämföra räntan mellan olika löptider. Längre löptider har lägre effektiv årsränta än korta eftersom hela räntan betalas ut i efterhand och ingen ränta på ränta-effekt uppstår under löptiden. Den effektiva årsräntan visar vad räntan skulle ha varit om räntan hade betalats ut årligen.


Insättningsgaranti - en extra trygghet för dig

checkbox

Våra konton omfattas av den statliga insättningsgarantin. Insättningsgarantin är ett skydd för sparande på konto. Det innebär att du får ersättning av staten om banken där du har dina pengar går i konkurs eller om Finansinspektionen beslutar att insättningsgarantin ska träda in.


Andra konton du kan spara i

Spara med fast ränta i 3 månader

Spara 10 000 kronor eller mer till en fast ränta som bestäms när du öppnar kontot. Denna ränta gäller sedan i 3 månader. Dina pengar binds sedan om automatiskt om till en ny period, om du inte väljer något annat.

Spara med fria uttag och rörlig ränta

e-Kapitalkonto passar dig som inte vill binda pengarna utan vill ha tillgång till ditt sparkapital. Du får ränta på belopp över 50 000 kronor.

Spara med rörlig ränta i upp till 10 år

Spara med rörlig ränta på Framtidskonto. Du får samma rörliga ränta oavsett vilken spartid du väljer. Eftersom du får ränta på ditt insatta belopp och även på fjolårets utbetalda ränta, får du en så kallad ränta på ränta. 

Spara till buffert

Sparkonto passar perfekt till buffertsparande. Pengar för oförutsedda utgifter är bra att ha om diskmaskinen, en tand eller bilen går sönder. 

Information om avgifter på tjänster kopplade till betalkonton.

Avgiftsinformation och ordlista 

Frågor och svar

Tjej sitter med telefon i handen

Kom igång med sparandet

5 tips för dig som vill börja spara.

Visa tipsen