1. Privat
  2. /
  3. Barn och unga
  4. /
  5. 18 år och äldre

18 år och äldre

Dagen du fyller 18 år får du kontroll över dina pengar.
Ungdomar pratar och skrattar på skolgåden

Vad händer med konton och banktjänster när du fyller 18?

Vad händer med dina konton?

  • Om du använder internetbanken, mobilappen och våra telefontjänster kommer du automatiskt få tillgång alla tjänster, utan några begränsningar.
  • Ditt Allkonto Ung övergår till att bli ett vanligt Allkonto.
  • Det är bara du som kan se och hantera dina konton eller annat sparande. 

Om dina föräldrar ska kunna hjälpa dig

Eftersom dina föräldrar inte längre kan se dina konton när du har fyllt 18 år kan de inte heller hjälpa dig med till exempel överföringar utan att du har gett dem en fullmakt.

Med en fullmakt kan du bestämma att dina föräldrar eller någon annan ska kunna komma åt dina konton även i fortsättningen. Det kan vara praktiskt om du till exempel ska ut och resa. Du kan ordna en fullmakt på ditt bankkontor eller genom att logga in i internetbanken.

Studenterbjudande

Du som studerar får hjälp att hålla koll på din ekonomi med våra vanligaste tjänster, utan att behöva betala några avgifter.


Nu öppnar sig nya möjligheter

Börjat jobba?

Då behöver du till exempel ett lönekonto för dina betalningar och överföringar, med ett bankkort till. Dessutom kan det vara bra att komma igång med ett sparande som passar dig.

Lönekonto
Bankkort och kreditkort
Börja spara

Köpa egen bostad

Amortering, räntebindningstider, lånelöfte – när det är dags för dig att köpa din första egna bostad hjälper vi dig med ett lånelöfte och att reda ut begreppen.   

Oförutsedda utgifter

Om du sätter undan två månaders utgifter till en buffert blir det lättare att hantera oväntade kostnader.


Ung tjejmed lurar i öronen

Vi hjälper dig gärna

Internetbanken och mobilappen hjälper dig att sköta det mesta av din ekonomi. Men det finns situationer då du kan behöva råd eller hjälp med något speciellt. Då är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Designa ditt kort

Du kan välja en egen bild på ditt kort eller välja en ur vårt fotogalleri. Med en egen design på ditt kort får du ett unikt kort.

Eget kortmotiv