1. Om oss
 2. /
 3. Jobba hos oss
 4. /
 5. Utvecklingsmöjligheter

Utvecklingsmöjligheter

Vad vill du arbeta med? Hos oss kan du arbeta och utvecklas inom flera områden
Kollegor som sitter i möte och diskuterar

Välkommen att söka jobb hos oss

Vår idé om hur vi ska driva vår bank bygger på tilltro och respekt för individen. För våra medarbetare innebär det ett stort förtroende med goda utvecklingsmöjligheter – i olika roller, inom olika enheter och affärsområden och i flera länder. Läs mer om dina möjligheter inom Handelsbanken och var i organisationen du kan hitta ditt jobb.

Människor med jordglob

Stor variation av möjligheter

 • Bankkontor  
  Hos oss är det våra bankkontor som är ryggraden i vår verksamhet. För att trivas med arbetet på bankkontor är det viktigt att ha ett stort affärsdriv och förmåga att sätta kunden i centrum. På bankkontor finns det stora möjligheter att utvecklas. Här samlar vi rådgivare och annan specialistkompetens, till exempel inom företagsrådgivning och förmögenhetsrådgivning.  

 • Handelsbanken Capital Markets    
  Handelsbanken Capital Markets omfattar fyra affärsområden: Markets, Kapitalförvaltningen, Pension & Trygghet och International. Capital Markets erbjuder ett utbud av produkter och tjänster inom riskhantering, värdepapper, analys, kapitalförvaltning samt pensions- och trygghetslösningar. I verksamheten finns en bred variation av yrkesroller som till exempel analytiker, värdepappershandlare, jurister, rådgivare, fondförvaltare och olika typer av specialister.  

 • Personlig service dygnet runt   
  Vi består av över 300 medarbetare och vi finns i Göteborg, Linköping, Luleå, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro. Varje månad möter vi över 100 000 privat- och företagskunder via telefon, chatt, mail och sociala medier. Vi är bankkontorets förlängda arm och hjälper kunderna med de flesta av deras ärenden från teknisk support till rådgivning, finansiering och betalning.

 • Handelsbanken IT, utveckling och design    
  Handelsbanken IT är en av Sveriges största IT-enheter med drygt 2 000 medarbetare. Området omfattar allt från utveckling, innovation och design till underhåll och systemförvaltning. Det mesta av IT-infrastrukturen utvecklas och förvaltas av oss själva. På så sätt kan vi kontrollera hela kedjan från utveckling till produktionssättning. Bland rollerna hittar du bland annat utvecklare, IT-arkitekter, designers, driftledare och support. Vi har ett agilt arbetssätt där IT, verksamhet och affär arbetar tillsammans i team för att leverera kund- och affärsvärde. 

 • Centrala enheter  
  De centrala enheternas huvuduppgift är att stödja verksamheten med specialisthjälp och samordning inom olika områden såsom affärsutveckling, ekonomi, riskkontroll compliance, kommunikation, juridik, revision och personal.


En kollega berättar

Erik Mattsson

Erik, Kontorschef Hedesunda

Jag arbetar i dag som kontorschef på bankens kontor i Hedesunda, en mindre ort i mellersta Sverige. Den största anledningen till att jag valde att började på Handelsbanken var att jag redan vid det första mötet blev tillfrågad om jag såg mig själv som en framtida ledare. Det fanns ett tydligt fokus vid att det är jag själv som ansvarar för min egen utveckling och att banken kommer se till att ge mig de verktyg jag behöver på vägen. Än i dag är det utvecklingen av mig själv och mina medarbetare på kontoret som är den största drivkraften. Det roligaste i mitt jobb som kontorschef är när min personal gör framsteg och när vi får höra från kunder hur nöjda de är med oss. 

Möt flera medarbetare och läs om hur de upplever att jobba hos oss.


Kontakta oss eller registrera ditt CV

Kontakta våra personalavdelningar

Om du har frågor till oss och vill komma i kontakt med någon av våra personalavdelningar i Sverige hittar du kontaktuppgifter här.

ikon CVRegistrer

Registrera ditt CV

Registrera ditt CV i vår rekryteringsdatabas. Efter registreringen sparas dina uppgifter och kan sökas fram i samband med framtida rekryteringar. Du kan även få tips på tjänster som matchar just din profil.

Kvinna i kavaj skriver på dator

Jobba utanför Sverige

Utanför Sverige finns vi i Danmark, Finland, Nederländerna, Norge och Storbritannien. Vi har även verksamhet i andra länder som stödjer våra kunder med deras internationella affärer.

Hitta lediga jobb på LinkedIn

LinkedInÖppnas i nytt fönster