1. Om oss
  2. /
  3. Jobba hos oss
  4. /
  5. Möt våra medarbetare

Möt våra medarbetare

Med olika erfarenheter, kunskaper och sätt att lösa problem bidrar vi till verksamheten ur olika perspektiv. Här får du träffa några av oss.
business meeting

Att arbeta hos oss handlar främst om relationer med andra människor. Utan rätt medarbetare hjälper det inte hur bra produkterna eller tjänsterna är. När vi rekryterar nya medarbetare söker vi efter dig som delar bankens grundläggande värderingar, som vill ta stort eget ansvar, fatta egna beslut och drivs av att sätta kunden främst. Träffa några av oss och läs våra berättelser om hur vi upplever att det är att arbeta i Handelsbanken.

Anders, kontorschef på bankkontoret i Kungsbacka

Bild på Anders Kontorschef på bankkontoret i Kungsbacka

"När både laget och jaget är viktigt"

Med en bakgrund som fotbollsspelare på elitnivå tilltalas jag av kraften i att göra saker tillsammans, där både laget och jaget är viktigt. Den här mixen tycker jag finns tydligt i Handelsbankens decentraliserade arbetssätt. 

Här är det vi på det lokala bankkontoret som tar beslut om våra egna kunder och vår egen utveckling. Vår verksamhet bygger på frihet under ansvar, och det gillar jag. I det finns även ansvaret att vara med och utveckla banken, som till exempel att delta i olika projekt och nätverk i banken. 


Camilla, kundmöteschef Handelsbanken Personlig service dygnet runt

Camilla Alm

”Satsar på unga och ungt ledarskap”

Jag kom in i banken 2012 genom en praktikplats, när jag pluggade marknadsföring och ledarskap på Nackademin i Stockholm. Tidigt kände jag att Handelsbanken är en arbetsgivare som satsar på unga och ungt ledarskap. I dag är jag chef på en avdelning inom den del av banken som levererar personlig service till våra kunder via telefon, dygnet runt.

Ingen dag är den andra lik i mitt jobb. Jag kan sitta med rekryteringar och jobbintervjuer ena dagen, medan jag andra dagen ser över avtal för vår verksamhet. Men det som är bestående i jobbet är att varje dag handlar om att utveckla mina medarbetare, mig själv och verksamheten. Både nytänkande i stort, som rör hela banken, och på en individuell nivå.


Kerstin, privatrådgivare på bankkontoret i Uddevalla

Kerstin Nordendorph

”Arbetet blir vad du gör det till”

När jag inledde min yrkeskarriär var det nog, i ärlighetens namn, mest slumpen som avgjorde att det blev just bank för mig. Under flera år jobbade jag i en annan bank, alltså hos en konkurrent. När jag sedan fick ett jobberbjudande från Handelsbanken, blev det ett självklart steg för mig att ta. Jag kände att arbetssättet skulle passa mig bra. Och det gjorde det. Nu har jag jobbat i Handelsbanken sedan år 2000.

I jämförelse med mina tidigare yrkeserfarenheter upplever jag att jag här får ta ett större eget ansvar för mina resultat och min egen utveckling. Mitt arbete blir vad jag gör det till, och det är också främsta skälet till att jag under så många år har stannat kvar inom Handelsbanken.


Oscar, ställföreträdande chef för risk, redovisning och rapportering inom Group IT

Bild på Oscar, Ställföreträdande chef inom Group IT

”Roligast i mitt arbete är det individuella ansvaret som jag själv, och alla mina medarbetare, har”

Att jobba på en IT-avdelning är att ha förmånen att få jobba med en grupp experter, som alla är specialister på sitt område eller sitt system. Den samlade kunskapen är en enorm styrka när vi ska utveckla system och få ihop alla tekniska delar, data och flöden.

Varje dag innehåller många tekniska frågor och många möten tillsammans med gruppen eller individuellt. Det gör mitt jobb som chef dynamiskt och händelserikt, där högst på min priolista naturligtvis är att vara stöd och hjälp till mina medarbetare.


Ida, ställföreträdande kontorschef på bankkontoret Ekersgatan i Örebro

Ida Karlsson

”Jag tycker att respekten för individen genomsyras i allt vi gör”

Det bästa med banken är nog synsättet om att människor vill göra skillnad, att alla vill göra ett bra jobb, ta eget ansvar och utvecklas. Jag tycker att respekten för individen genomsyras i allt vi gör, med korta beslutsvägar och långsiktighet. När vi litar på varandra fattar vi snabbare och bättre beslut.

Om du vill fortsätta utvecklas som person eller i karriären är mitt tips att söka jobb i Handelsbanken. Här finns så många utvecklingsmöjligheter. Jag brukar säga att det enda som kan stoppa dig är du själv. 

Emelie, kreditanalytiker i Malmö

Emelie Zigon

"En företagskultur som ger goda möjligheter till att växa och utvecklas" 

Det roligaste med mitt jobb är att det är ett utvecklande och kompetenshöjande arbete där jag får en god inblick i Handelsbankens kreditprocess och affärsflöde. Det är spännande att få sätta sig in i så många olika typer av företag och branscher. Kontakten med kollegorna från olika delar av banken ger mig ett bredare perspektiv på vår verksamhet. Jag är bara i början av min karriär men har redan hunnit testa några av de roller som banken har att erbjuda och med en så stor organisation finns mycket kvar att utforska.

Handelsbanken kontor

Hitta kontor

Handelsbanken har ett rikstäckande kontorsnät. Hitta ett kontor nära dig.

Hitta kontor