Hållbar finansiering

Vi på Handelsbanken arbetar aktivt med hållbarhet. Vi erbjuder våra företagskunder rådgivning och grön finansiering till projekt som bidrar till miljömässig hållbarhet.
En kvinna på en bro funderar på hållbar finansiering.

Hållbara finansieringslösningar för ditt företag

Vi erbjuder hållbara finansieringslösningar så att vi tillsammans kan arbeta aktivt för en mer hållbar värld. Hos oss får du kunniga rådgivare som hjälper dig att hitta rätt produkter för ditt företag så att du kan finansiera och investera ansvarsfullt och fördelaktigt.     


Våra hållbara produkter till dig som företagskund

symbol för gröna lån

Gröna lån

Företag och bostadsrättsföreningar som äger, investerar, bygger fastigheter eller andra projekt som bidrar till miljömässig hållbarhet kan få grön finansiering.  

symbol för gröna obligationer

Gröna obligationer

Få rådgivning vid utformning av villkor och utgivning av gröna obligationer. Vi hjälper både nya och befintliga emittenter, företag och institutioner. 

symbol för vagnpark

Grön finansiering i vagnpark

Välj klimatsmarta fordon och få en lägre leasingavgift. Du kan även få en miljörapport på vilka bilar företaget har i vagnparken och CO2-utsläpp.

symbol för avbetalning och leasing

Grön leasing och avbetalning

Få lägre kostnader och bidra till lägre miljöpåverkan genom att finansiera rena elbilar, eldrivna transportbilar eller elbussar.  

Energispartips från experten

Anna Blomstergren, hållbarhetsansvarig Handelsbanken Finansiering.

Så sänker du bostadsrättsföreningens energianvändning

Anna Blomstergren, hållbarhetsansvarig Handelsbanken Finansiering, delar med sig av sina bästa energispartips.

– Enkla saker som att byta till LED-lampor i fastigheten, installera dynamisk belysning och byta ut äldre tvättmaskiner ger stor effekt med begränsad insats.