brothers siting on the rocks - Handelsbanken.se

Konto för barn och ungdomar

Så funkar det – Allkonto Ung

- Handelsbaken.se
 • Konto för alla under 18 år
 • Koppla ett kort till kontot
 • Håll koll på saldot i appen

Tjänster i mobilen för ditt barn

mobil med BankId

Mobilt BankID

Barn kan själva teckna BankID i internetbanken, Internet Ung. Tänk på att logga in med kortläsare om det är första gången. Om du behöver fixa tjänsten till ett omyndigt barn utan internetbank behöver ni tillsammans besöka ett bankkontor. Tänk på att barnet måste följa med för att kunna välja en egen pinkod. Ni behöver också:

 • Barnets mobiltelefon
 • Barnets inloggningskort och kod eller Bankkort och kod
 • Din egen legitimation
 • Eventuellt en fullmakt
mobil med två pilar som går vågrätt åt varsitt håll

Appen

I appen kan ditt barn göra alla sina vanliga bankärenden. Det går också bra att ladda kontantkort och öppna och stänga sitt kort för internet- och utlandsköp. För att kunna logga in behöver barnet ett Mobilt BankID eller en personlig kod.

I appen kan unga bland annat: 

 • Se sitt saldo i appen
 • Överföra mellan egna konton
en mobil med swish

Swish

Det finns ingen åldersgräns för att skaffa Swish. För dig under 18 år är beloppsgränsen 2 000 kr per dag vid Swishbetalning till privatpersoner. Utöver det kan du dessutom göra Swishbetalningar upp till 2 000 kr per dag till företag. Med funktionen Swishförfrågan, som aktiveras under inställningar i Swish-appen, kan man påminna och be andra om betalning.

 • Lägg till favoriter 
 • Scanna och betala via QR-kod
 • Skicka betalningspåminnelser 

Telefontjänster Ung 

Alla under 16 år kan med Telefontjänster ung få tillgång till en begränsad version av Handelsbankens app. I appen kan man bland annat se sitt saldo, göra överföringar mellan egna konton, ladda kontantkort och öppna och stänga kort för internet- och utlandsköp.

E-faktura

Den som fyllt 16 år kan ansluta betalningsmottagare till E-faktura. Med tjänsten går det att ta emot fakturor från företag digitalt. Slipp fylla i alla betalningsuppgifter  – och anslut fler betalningsmottagare i internetbanken efter behov. 

Min ekonomi 

I appen, under ”Min ekonomi”, hittar du en översikt över alla utgifter, eventuella inkomster och ditt sparande. Få automatisk kategorisering av inkomster och utgifter, få koll på vad du lägger pengar på och skapa egna kategorier och taggar.

Mobila betalningar

Apple Pay - Handelsbanken.se

Apple Pay

Betala kontaktlöst från iPhone eller Apple Watch. Face ID och Touch ID gör betalningen enkel och säker. Apple Pay kan du ha från 13 års ålder. 
Samsung Pay - Handelsbanken.se

Samsung Pay

Samla dina betalkort direkt i appen för smidigare betalningar på kontaktlösa betalterminaler och på internet. Samsung Pay kan du ha från 16 års ålder. 

Fixa banktjänster till barn 0-17 år

Ge fullmakt i internetbanken

På bankkontor kan ni teckna alla tjänster vi erbjuder barn och unga. Genom att ni som vårdnadshavare ger varandra fullmakt behöver endast en av er besöka ett bankkontor för öppna alla tjänster. Du hittar fullmakter under "Min profil". Om ni inte båda är kunder i banken eller inte vill ge varandra fullmakt är ni välkomna att tillsammans besöka ett av våra bankkontor.

Om konto och kort räcker

Ni som vårdnadshavare kan skaffa Allkonto Ung med Bankkort Start för omyndigt barn. För att det ska funka krävs det att ni båda har tillgång till Handelsbankens internetbank.
Önskar ni fler tjänster för barn? Börja då med att registrera en fullmakt. Sen kan ni kan teckna tjänsterna på ett bankkontor.

Omfattas av insättningsgaranti

Kontot omfattas av insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Du har rätt till ersättning för din sammanlagda kontohållning med högst 1 050 000 kronor.

Riksgälden kommer att göra ersättningen tillgänglig för dig inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. 

Utöver detta belopp kan du få ersättning med högst 5 miljoner kronor för insatta pengar som hänför sig till särskilt angivna händelser, till exempel försäljning av privatbostad, upphörande av anställning, arv eller försäkringsersättning.

För ytterligare information kontakta Riksgälden på telefonnummer: +46(0)8 613 45 00, riksgalden@riksgalden.se.

Avgiftsinformation
Här hittar du information om avgifter på tjänster kopplade till betalkonton.

Avgiftsinformation och ordlista