Platinum

Ett kreditkort för dig som vill uppleva lite mer.


Bild på Mastercard Platinum
 • Alla köp samlas på en månadsfaktura som går att delbetala.
 • Du får en räntefri kredit i upp till 45 dagar.
 • Bonus på alla köp. 
 • Ett omfattande försäkringspaket, Priority pass, Fast Track och Concierge Service ingår.
 • Årsavgift 2 400 kr. Lägg till extra kortinnehavare för 500 kr.

Så fungerar kreditkort Platinum

Alla köp på en faktura

Varje månad får du en faktura med en sammanställning av alla dina köp och uttag. Du kan välja att betala hela fakturan och slippa att betala ränta. Du kan också välja att delbetala och då betalar du ränta för den kredit du utnyttjar.

Hur mycket kan du handla för?

Hur mycket pengar du kan handla för bestäms av din kredit på kortet. För varje köp du gör minskar utrymmet och när din månadsfaktura är betald ökar ditt köputrymme igen.

Kundbonus på alla köp

Du får bonuspoäng på alla köp du gör med kortet. Du får en poäng per krona. När du har 20 000 poäng får du bonus i form av fondandelar. Ju fler tjänster du har hos oss desto högre bonus får du och Platinum är det kort som ger dig mest i bonus. 

Förmåner och erbjudanden för dig med kort

Ladda ner appen Psst!

Du som har ett Bankkort Mastercard, Allkort eller Platinum får löpande ta del av flera förmåner och erbjudanden. Genom att ladda ner appen Psst! får du:

 • Förmåner och erbjudanden inom mode, resor, nöje, hälsa och sport

 • Rabatterade biljetter till liveevenemang

 • Erbjudanden och tips inom mat och restaurang

Mastercard Priceless

Du hittar även exklusiva förmåner och erbjudanden hos Mastercard Priceless. Ta del av erbjudanden inom bland annat underhållning, shopping och resor.

Så här aktiverar du ditt digitala Priority Pass

För att komma in i loungen behöver du ha ditt digitala Priority Pass aktiverat, så se till att göra det före resan. För detaljer kring hur aktiveringen går till, se första frågan nedan i Frågor och svar.

Om du har ett fysiskt Priority Pass-kort sedan tidigare, så kan det inte längre användas för entré till loungen. Kortet slutade gälla 1 april 2024. Nu behöver du istället visa Priority Pass-appen eller ditt fysiska Platinumkort.

Innan du börjar behöver ditt Platinumkort vara aktiverat och öppet för internet- och utlandsköp.

Handelsbanken.se

Frågor och svar om Priority Pass

kortförmåner - Handelsbanken.se

Din försäkring har blivit ännu bättre

Nu täcker försäkringen som ingår med ditt kort ännu mer. När du betalar biljetter till evenemang som konsert, teater eller idrott med ditt kort, ingår automatiskt avbeställningsskydd som gäller vid olycksfall eller akut sjukdom. 

Avbeställningsskyddet medför ingen extra kostnad och täcker dig och dina anhöriga enligt samma villkor som resten av din kortförsäkring.

Platinums försäkringspaket – trygghet både på resan och hemma

Trygghet på resan

Med Platinumkortet får du ett av marknadens mest omfattande reseförsäkrings- och trygghetspaket. Med reseförsäkringen ingår alltid ett avbeställningsskydd. Du får även ersättning om ditt flyg, tåg eller annat färdmedel blir inställt eller försenat, om ditt bagage kommer på villovägar eller om du tvingas avbryta din resa. Råkar du ut för en olycka eller sjukdomsfall under resan får du hjälp och ersättning.

Mer information finns hos försäkringsgivaren Zurich Öppnas i nytt fönster.

Trygghetsförsäkring ingår i ditt kort

Du får trygghetsförsäkringar med ditt Platinumkort. Skulle du till exempel råka ut för en skada på en hyrbil får du ersättning för självrisken. Med den får du bland annat ett allriskskydd som innebär att du kan få ersättning om varan du köpt blir skadad eller stulen. Spelar du golf och lyckas slå hole-in-one får du ersättning för inköp av dryck till medspelare och åskådare.

Skyltar vägvisare


Res bekvämare med Priority Pass och Fast Track

Tillgång till VIP-lounger världen över

I VIP-loungen kan du vänta på ditt flyg i en lugn och avspänd miljö och njuta av lättare förfriskningar. Här har du WIFI och kommer åt att läsa tidningar, se på tv eller arbeta ostört. Med ditt Platinumkort är du välkommen till flygplatsens VIP-lounge oavsett vilken klass du flyger i eller med vilket bolag. Är ni fler som reser är de givetvis också välkomna mot en kostnad som läggs på ditt Platinumkorts faktura.

Fast Track − en snabbare kö

Med ditt Platinumkort får du tillträde till Fast Track vid säkerhetskontrollen på de flygplatser som är anslutna till Mastercard Travel Experiences Öppnas i nytt fönster

Om ni är fler som reser är dina medresenärer också välkomna i den snabbare kön mot en kostnad som debiteras ditt Platinumkort. 

Hitta flygplatser och boka inpassering i appen Mastercard Travel Experiences. Apparna finns för iPhone Öppnas i nytt fönster eller Android Öppnas i nytt fönster.

Concierge Service

Hushåll med din dyrbara tid

Med Platinum Mastercard får du tillgång till ett brett urval av tjänster via Concierge Service. Vill du till exempel få hjälp med att boka bord eller skicka ett blombud? Tjänsten är kostnadsfri och du kan ringa Concierge Service dygnet runt oavsett var du är.

Concierge Service

Tel 0771 - 930 930 dygnet runt oavsett var du är.

Skydda ditt kort

Öppna och stäng ditt kort

Du kan skydda ditt kort genom att stänga det för köp på internet och uttag i utlandet. Är du i Sverige kan det kännas tryggt att kortet inte går att använda utomlands.

Du stänger och öppnar ditt kort i internetbanken eller mobilappen. Det kostar ingenting och du kan ändra dina inställningar hur ofta du vill.

Spärra ditt kort

Spärra själv i internetbanken eller appen. Spärra alltid direkt om:

 • kortet har blivit stulet 
 • du tappat kortet
 • du misstänker att någon annan handlat med ditt kort. 

Läs också

Kvinna stoppar nya kort handelsbanken i terminalen

Öppna och stäng ditt kort

Du kan stänga ditt kort för köp på internet och i utlandet när du inte använder det. Du stänger och öppnar ditt kort i mobilen eller internetbanken. Ändringen slår igenom direkt. 
Logga in och öppna eller stäng kort Öppnas i nytt fönster