1. Privat
  2. /
  3. Pension
  4. /
  5. Privatpension

Privatpension

Undvik dubbelbeskattning och välj istället en annan sparform.

Välj andra sätt att spara

Behovet att själv spara till din pension minskar inte för att avdragsrätten är borttagen. Tvärtom sparar de flesta för lite. Det finns olika sätt att spara till pensionen, huvudsaken är att du gör det.

Vi kan erbjuda flera andra former av sparande för pension, som till exempel Kapitalspar Pension, Investeringssparkonto (ISK), löneväxling eller direktsparande, beroende på vad som passar dig bäst. Kontakta oss om du behöver rådgivning om ditt pensionssparande. 

Privat pensionssparande

Pensionskapitalet finns kvar att placera

Du som har fondförvaltning har kvar ditt privata pensionskapital och kan fortsätta byta fonder som tidigare. Om du har traditionell förvaltning, förvaltas ditt pensionskapital som tidigare.

Avsluta din Privatpension

Från 1 januari 2016 är avdragsrätten för privat pensionssparande slopad.

Att spara i Privatpension är skattemässigt ofördelaktigt utan avdragsrätt. Om du fortsätter sätta in mer pengar, får du betala skatt två gånger eftersom pensionen beskattas som inkomst när den betalas ut.

Du kan avsluta din Privatpension i internetbanken.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i försäkringen kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Handelsbanken reserverar sig för eventuella fel i informationen.