Internetköp − så fungerar det

Att göra dina köp på internet är smidigt och bekvämt.
Pride 2022 - Handelsbanken.se
 • Betala på det sätt som passar dig

  Du kan handla med ditt kort eller direkt från ditt konto. 
 • Rätt att få pengar tillbaka

  När du handlar på internet med ditt kort har du rätt att få pengarna tillbaka om du till exempel inte får någon leverans. 
 • Köpet sker på en gång 

  Köpet blir klart direkt när du använder kortet. Du skjuter inte upp betalningen som vid fakturabetalning och slipper hålla reda på saker som förfallodatum. 
 • Reseförsäkring ingår i ditt kort

  Köper du en resa på internet ingår en reseförsäkring för dig och din familj när du betalar med Platinum, Allkort eller Bankkort MasterCard. 

Trygga kortköp på internet

Våra kort är anslutna till säkerhetslösningen 3D Secure. När du betalar med kort i en internetbutik som också är ansluten till säkerhetslösningen får du bekräfta att det är du som gör betalningen. När du handlar på nätet och betalar med ditt kort godkänner du köpet med antingen Mobilt BankID eller din kortläsare. 

Mobilt BankID

Du kan verifiera dina internetköp med Mobilt BankID. Du beställer Mobilt BankID genom att logga in här på internetbanken. 

Kortläsare

Du kan verifiera internetköp med din kortläsare utan sladd med ett betalkort i kortläsaren. En ny kortläsare beställer du via ditt bankkontor eller genom att ringa personlig service. 

Ökad säkerhet för dig med Mastercard eller Start

Återkommande betalningar på internet

Många butiker och leverantörer av prenumerationstjänster på internet har möjlighet att lagra ditt kortnummer för att det ska vara enkelt för dig att handla. Det kan röra sig om återkommande betalningar som dras från ditt kort, till exempel Netflix, Spotify och Readly men även andra nätbutiker kan lagra kortnummer för att det ska bli smidigt om du vill handla igen.

Nu stärks säkerheten hos leverantörer och butiker på internet som lagrar kortnummer. De kommer inte längre lagra ditt riktiga kortnummer. Istället kommer kortnumret omvandlas till ett fiktivt kortnummer och det kommer endast vara det fiktiva kortnumret som finns lagrat. 

Vad innebär det här för dig?

Om du spärrar ditt kort och får ett nytt kortnummer behöver du inte längre kontakta butiken eller leverantören för att lämna ditt nya kortnummer. Köpen kan genomföras ändå med det fiktiva kortnumret som finns lagrat. Vill du avsluta en prenumeration behöver därför leverantören kontaktas.

Handla tryggt med ditt kort

Vill du reklamera ett köp eller uttag?

Om du upptäcker transaktioner som du inte gjort har du rätt att göra en kortreklamation. Spärra ditt kort så fort som möjligt för att förhindra att fler obehöriga köp går igenom.

Öppna och stäng ditt kort

Du kan stänga ditt kort för köp på internet och köp i utlandet när du inte använder det. Du stänger och öppnar ditt kort i mobilen eller internettjänsten. Ändringen slår igenom direkt. 

Ökad säkerhet vid kortbetalningar

Betaltjänstlagen reglerar de säkerhetskrav som finns vid kortbetalningar.

När du handlar med ditt kort behöver banken veta att rätt person utför köpet. Den kontrollen sker genom en identifiering som visar att du är du. Ett konkret exempel är signering med Mobilt BankID eller pinkod när du handlar online eller i butik.