Resa med kort

Res säkert med kort och handla i rätt valuta

Med kort slipper du växla pengar i förväg

Ditt kort fungerar över hela världen och du kan använda det både för köp och uttag. När du tar med dig ditt kort på resan har du alltid rätt valuta med dig. Och du behöver inte växla pengar i förväg.

Välj den lokala valutan 

När du betalar med kort utomlands kan du få välja vilken valuta ditt köp ska betalas med. Vi rekommenderar att du väljer den lokala valutan istället för svenska kronor. I de flesta fall får du en bättre kurs i landets lokala valuta. Dina köp kommer ändå att visas i svenska kronor på ditt kontoutdrag eller faktura.            


Trygg och säker, både hemma och på resan

Öppna och stäng kortet för köp i utlandet

När du är i Sverige är det en bra idé att ha ditt kort stängt för köp och uttag utomlands. Då fungerar det endast för köp och uttag i Sverige. Däremot kan du handla på internet utomlands precis som vanligt. När du ska ut och resa öppnar du upp ditt kort i appen eller internetbanken och stänger det sedan när du kommer hem.

Spärra kort

Spärra ditt kort direkt om du blir av med det. Det gör du dygnet runt internetbanken eller appen. Du kan även ringa oss för att spärra ditt kort. Inom Sverige ringer du
020 - 41 12 12 och från utlandet +46 (8) 41 12 122.


Reseförsäkring ingår i ditt kort

När du betalar resan med ditt Bankkort Mastercard, Allkort eller Platinum ingår alltid en reseförsäkring med avbeställningsskydd som kompletterar din hemförsäkring. Reseförsäkringen ger dig bland annat: 

  • Avbeställningsskydd
  • Ersättning vid försenat bagage
  • Ersättning vid försening av allmänt transportmedel som till exempel flyg eller tåg

Det kan löna sig att jämföra vilket skydd som följer med våra kort eftersom de olika reseförsäkringarna täcker olika saker och är olika generösa i sin ersättning. Platinum har den mest omfattande reseförsäkringen.

Mer information och villkor finns hos försäkringsgivaren ZurichÖppnas i nytt fönster.

Anmäl skada och få hjälp

Kontakta försäkringsbolaget Zurich onlineÖppnas i nytt fönster eller telefon. 

Anmäl skada
08-579 332 21
(vardagar kl 8.15-20, lördagar 9-15)

Akut hjälp utomlands
+46 (0)8 579 332 20
(dygnet runt)