1. Privat
  2. /
  3. Digitala tjänster
  4. /
  5. Mobilt BankID

Mobilt BankID

Din digitala legitimation sparas i din telefon och med den sköter du bankärenden eller loggar in hos andra företag och myndigheter.
en mobil med BankId och en cirkel vid sidan av den med två pilar som går runt

Förnya Mobilt BankID

Behöver du förnya ett Mobilt BankID som håller på att gå ut? Då ska du logga in i internetbanken och beställa ett nytt. Tänk på att kortläsaren behöver vara ansluten med sladd när du loggar in.

en mobil med BankId och ett avbock-streck

Har du bytt mobil?

När du ska börja använda en ny mobil behöver du ladda ner BankID-appen på den nya telefonen. Sen loggar du in i internetbanken och beställer ett nytt Mobilt BankID. Tänk på att din kortläsare behöver vara ansluten med sladd när du loggar in.

Ny mobil

mobil med BankId och spärrasymbol

Säkerhet och Mobilt BankID

Se till att alltid ha senaste versionen av Mobilt BankID i din mobiltelefon och surfplatta. Banken uppmanar dig aldrig på telefon att verifiera dig med Mobilt BankID. När du loggar in med Mobilt BankID ska det alltid vara på ditt eget initiativ.


Logga in med Mobilt BankID med QR-kod i internetbanken

Inloggning med Mobilt BankID med QR-kod innebär ökad säkerhet eftersom både dator och mobil med BankID-appen måste var fysiskt nära dig.

Gör så här

För att kunna logga in med Mobilt BankID med QR måste du ha en uppdaterat version av Mobilt BankID-appen med en QR-ikon. Om du inte har den senaste versionen måste du uppdatera den.

  1. Välj Logga in med Mobilt BankID
  2. Klicka Logga in
  3. I Mobilt BankID-appen klicka på QR-ikonen
  4. Skanna QR-koden som visas
  5. Skriv in din kod och tryck Legitimera

Så loggar du in med QR-kod - film

Filmen visar hur du loggar in med Mobilt BankID med QR-kod. 

Längd: 1.01 minuter

Spärra BankID

Var uppmärksam på bedrägeriförsök. Inloggning ska alltid ske på ditt eget initiativ. Lämna aldrig ut svarskoder på telefon. Om du misstänker att någon kommit över dina inloggningsuppgifter eller om du förlorar ditt inloggningskort med BankID eller din mobiltelefon med Mobilt BankID ska du omedelbart spärra. 

I Sverige 020-41 12 12 
Från utlandet +46 8 41 12 122  eller kontakta ditt bankkontor.

Hjälp och support

Ring 0771-77 88 99 för personlig service dygnet runt.


Frågor och svar om Mobilt BankID