1. Privat
  2. /
  3. Digitala tjänster
  4. /
  5. Mobilt BankID

Mobilt BankID

Din digitala legitimation sparas i din telefon och med den sköter du bankärenden eller loggar in hos andra företag och myndigheter.
en mobil med BankId och en cirkel vid sidan av den med två pilar som går runt

Beställa Mobilt BankID

Du måste logga in på din internetbank för att teckna ett Mobilt BankID. Tänk på att du måste ha sladden ansluten till kortläsaren vid inloggning.
en mobil med BankId och ett avbock-streck

Har du bytt mobil?

När du ska börja använda en ny mobil behöver du ladda ner BankID-appen på den nya telefonen. Sen loggar du in i internetbanken och beställer ett nytt Mobilt BankID. Tänk på att din kortläsare behöver vara ansluten med sladd när du loggar in.

Ny mobil

mobil med BankId och spärrasymbol

Säkerhet och Mobilt BankID

Se till att alltid ha senaste versionen av Mobilt BankID i din mobiltelefon och surfplatta. Banken uppmanar dig aldrig på telefon att verifiera dig med Mobilt BankID. När du loggar in med Mobilt BankID ska det alltid vara på ditt eget initiativ.


Spärra BankID

Var uppmärksam på bedrägeriförsök. Inloggning ska alltid ske på ditt eget initiativ. Lämna aldrig ut svarskoder på telefon. Om du misstänker att någon kommit över dina inloggningsuppgifter eller om du förlorar ditt inloggningskort med BankID eller din mobiltelefon med Mobilt BankID ska du omedelbart spärra. 

I Sverige 020-41 12 12 
Från utlandet +46 8 41 12 122  eller kontakta ditt bankkontor.

Hjälp och support

Ring 0771-77 88 99 för personlig service dygnet runt.


Trygga kortköp på internet med Mobilt BankID

a laptop, a card and a cellphone

Signering med Mobilt BankID vid internetköp

Våra kort är anslutna till säkerhetslösningen 3D Secure. När du betalar med kort i en internetbutik som också är ansluten till säkerhetslösningen får du bekräfta att det är du som gör betalningen. När du handlar på nätet och betalar med ditt kort godkänner du köpet med antingen Mobilt BankID (lansering under september och oktober), sms eller med din kortläsare.


Frågor och svar om Mobilt BankID